Index Vakbarát Hírportál

Csúnyán átverték az olimpiai bajnokot, több milliárdja bánja

2023. január 28., szombat 16:02

Csalás áldozata lett a nyolcszoros olimpiai bajnok korábbi sprinter, Usain Bolt. A világcsúcstartó atléta egy magánbefektetési cégnél vezetett számlájáról több mint 12 millió dollár tűnt el egyik hétről a másikra. Nem ő az egyetlen károsult, a jamaicai hatóságok vizsgálatot indítottak, sőt az amerikai szövetségi nyomozóirodát (FBI) is bevonták.

Usain Bolt pénteken egy atlétikai eseményen újságíróknak elárulta: a kingstoni székhelyű Stocks and Securities Limitednél (SSL) tartott befektetése hirtelenjében 12,8 millió dollárról 12 ezer dollárra apadt – a több mint 12 millió dolláros veszteség forintra átszámolva több mint 4 milliárd forint. 

Nem mentem csődbe, de nagyon rosszul érint ez a dolog. Egy befektetés volt a jövőmbe. Mindenki tudja, hogy van három gyermekem, még mindig gondoskodom a szüleimről, és emellett jól is akarok élni. Nehéz heteken vagyok túl. Bármi is történjen, Jamaica mindig az én országom marad, ez a hazám

– fogalmazott a Jamaican Observer kérdésére Usain Bolt, aki hozzátette: üzleti tanácsadóját is kirúgta az esetet követően.

Usain Bolt milliói már korábban eltűntek, a hír azonban csak most látott napvilágot. A sprinter és ügyvédei péntekig adtak határidőt az SSL-nek a pénz visszafizetésére, különben pert helyeztek kilátásba. Egyelőre nem tudni, mit lép a magánbefektetési cég, amely nem reagált a Jamaican Observer megkeresésére sem.

Nigel Clarke pénzügyminiszter bejelentette, hogy a Pénzügyi Szolgáltatók Bizottságának elnöke távozik, és a jegybank veszi át a szigetország pénzügyi rendszerének irányítását. A tárcavezető arról is beszélt, hogy nem Usain Bolt az egyébként valószínűleg több éve tartó csalássorozat egyetlen károsultja: kormányzati ügynökségek és egyéb, civil ügyfelek is pórul jártak.

(Borítókép: Usain Bolt. Fotó: Dan Institene / Getty Images Hungary)

Rovatok