Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Motty, a BBC legendás sportkommentátora

2023. február 23., csütörtök 21:36

77 éves korában meghalt John Motson, a BBC legendás sportkommentátora – közölte a csatorna. Motson több mint 2500 televíziós mérkőzést kommentált a BBC-n, 10 világbajnokságról tudósított 50 éves pályafutása alatt.

Motson, közismert nevén „Motty” 50 éves pályafutása alatt tíz világbajnokságon, tíz Európa-bajnokságon és 29 FA-kupa-döntőn dolgozott. Sokaknak onnan lehet ismert, hogy az ő hangja is hallható volt a FIFA-játékokban 1996 és 2005 között.

„Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy John Motson – békésen, álmában – meghalt csütörtökön” – idézi a BBC családjának közleményét.

Egy nagybetűs legenda hagyott itt minket

Csütörtökön a futballvilág egy emberként gyászolta John Motsont, többen megemlékező poszttal búcsúztak tőle. Így tett a Sky Sports szakértője, Jamie Carragher is.

Nyugodj békében, John Motson. A futball abszolút legendája. Nagyon sokan nőttünk fel úgy, hogy az ő hangját hallgattuk. Fájó veszteség

– vett tőle búcsút a Liverpool ikonja. Együttérzését fejezte ki többek között a Match of the Day házigazdája, a korábbi kiváló angol csatár, Gary Lineker, Motson korábbi kollégája, Clive Tyldesley, illetve a BBC vezérigazgatója, Tim Davie is.

(Borítókép: John Motson 2018. május 13-án. Fotó: Sebastian Frej / MB Media / Getty Images)

Rovatok