Index Vakbarát Hírportál

Bernie Ecclestone: Az F1 számára Németország megszűnt létezni

2023. március 1., szerda 12:33

A Formula–1-es autós gyorsasági világbajnokság korábbi első embere, Bernie Ecclestone szerint Németország elveszítette a versenysorozatban betöltött szerepét.

„Folyton azt kérdezem magamtól, mi a fene történt Németországgal. Annyi világbajnokuk van, mégis úgy tűnik, hogy a közvélemény már nem érdeklődik a Forma–1 iránt” – nyilatkozta a 92 éves brit üzletember a német hírügynökségnek az idénynyitó Bahreini Nagydíj helyszínén, Szahírban.

„Nagyszerű versenyeket rendeztünk ott kiváló közönség előtt, de most úgy tűnik, ennek vége. Sajnálom, hogy a Forma–1 elveszítette az ottani helyszíneket, hiszen az idén sem lesz ott futam, így ki kell mondani, hogy az F1 számára Németország megszűnt létezni” – jelentette ki a kereskedelmi jogokat nagyjából 40 évig, 2017-es távozásáig birtokló Ecclestone.

Biztos vagyok ugyanakkor abban, hogy ez nem marad így örökre. Fogadni merek, hogy Németország jó alappal rendelkezik, amire építeni tud a jövőben, és az elmúlt időszakban talán a szervezők nem igyekeztek eléggé

– vélekedett a brit milliárdos.

A Formula–1-es mezőny legutóbb a 2020-as idényben járt Németországban, akkor a koronavírus-járvány miatt később kezdődött és jelentős mértékben átszervezett szezonban a Nürburgring volt a házigazda.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel tavalyi visszavonulása után két német versenyző maradhatott volna a 20 fős mezőnyben, de Mick Schumacherrel nem hosszabbított a Haas, ő a Mercedes teszt- és tartalékversenyzője lett erre az évre. Így idén egyetlen pilóta, Nico Hülkenberg képviseli a német színeket.

A Forma–1 23 futamból álló szezonja a hétvégi Bahreini Nagydíjjal rajtol.

Rovatok