Index Vakbarát Hírportál

Két év börtönt kaphat az 50-szeres holland válogatott futballista

2023. március 4., szombat 13:40

A holland ügyészség két év börtönbüntetést kért Quincy Promesra, a Szpartak Moszkva holland labdarúgójára, akit családon belüli erőszakkal vádolnak Hollandiában.

Az orosz élvonalbeli együttes csatára a vád szerint 2020-ban egy családi partin bántalmazta unokatestvérét. Az illetékes polgári bíróság döntése értelmében Promesnak egymillió eurós kártérítést kell fizetnie a sértettnek. 

A 31 éves futballistát kábítószer-kereskedelemben való bűnrészességgel is vádolják.

Amint arról az Index is beszámolt, 2020 decemberében letartóztatták Quincy Promest, aki még júliusban szervezett családi összejövetelt, ahol heves vitába keveredett az egyik rokonával, akit egy késsel megsebesített. A családtag térdsérülést szenvedett, Promes ellen pedig súlyos testi sértés miatt emeltek vádat, majd letartóztatták. Akkor úgy tűnt, akár négy év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Promes a Twenténél kezdte pályafutását, majd légiósként 2014 és 2018 között a Szpartak labdarúgója volt, és a moszkvai együttessel orosz bajnok és Szuperkupa-győztes lett. Később Spanyolországban, a Sevillában, majd Hollandiában, az Ajaxban játszott, s ezután tért vissza a moszkvai klubhoz. A holland válogatottban 50 alkalommal lépett pályára, és hét gólt szerzett.

(Borítókép: Quincy Promes. Fotó: Mike Kireev / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok