Index Vakbarát Hírportál

Súlyos függőségéről vallott Boris Becker

2023. március 6., hétfő 17:46

Hamarosan bárki megnézheti a Boom! Boom! The World vs. Boris Becker című dokumentumfilmet, amely a hatszoros Grand Slam-győztes teniszező életét mutatja be részletesen. A kegyvesztett bajnokról szóló alkotás áprilistól lesz elérhető az Apple TV+ kínálatában, ebben Boris Becker feltárja pályafutása legsötétebb szakaszait is.

Becker sokáig szolgáltatott témát a brit és a német bulvársajtónak szerelmi élete miatt, majd a közelmúltban kegyvesztetté vált. Mint megírtuk, az egykori élsportolót tavaly áprilisban ítélte egy londoni bíróság két és fél év szabadságvesztésre, azon a címen, hogy szándékos fedezetelrejtéssel igyekezett megakadályozni adósságkötelezettségeinek behajtását, és ezzel megsértette a brit csődeljárási törvényt.

A négygyermekes volt teniszsztár 231 nap után, december 15-én elhagyhatta a börtönt, de ennek az volt az ára, hogy kitoloncolták Nagy-Britanniából, ahol 2012 óta élt.

A Boom! Boom! című film a bírósági tárgyalásának időszakát is feldolgozza. A wimbledoni bajnokkal készített interjúk mellett családja, barátai és riválisai, köztük John McEnroe, Björn Borg, Novak Djokovics, Mats Wilander és Michael Stich is nyilatkoznak.

„Én vagyok az utolsó ember, aki panaszkodásra adja a fejét. 55 éves vagyok, és nagyon büszke vagyok azokra a dolgokra, amiket tettem. De követtem el hibákat. Nagyon nehéz 17 évesen nyerni Wimbledonban. Olyan dolgokat tettem, amit korábban senki ezen a szinten. Szórakozni jártam, kimaradoztam, piáltam. Nem egy profi sportoló életét éltem. Volt, hogy pirulák nélkül képtelen voltam aludni” – utalt gyógyszerfüggőségére Becker.

„Súlyos árat fizettem néhány dologért, amiket a múltban tettem. Remélem, hogy azóta jobb emberré váltam. Remélhetőleg egy kicsit okosabb is lettem azáltal, hogy tanultam ezekből a hibákból” – idézte a korábbi világelső teniszezőt a Variety.

(Borítókép: Boris Becker 2023. február 19-én. Fotó: Gerald Matzka / picture alliance / Getty Images)

Rovatok