Index Vakbarát Hírportál

Kubatov Gábor: Mindenki a Puskásba!

2023. március 9., csütörtök 21:53

Kétgólos vereséget szenvedett a labdarúgó-Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Ferencváros a német Bayer Leverkusentől. Az egyenes kieséses szakaszba csoportelsőként továbbjutó magyar bajnok mérkőzésével kapcsolatban Kubatov Gábor, az FTC elnöke is megnyilvánult a Facebookon.

Csütörtök este játszotta le első mérkőzését a Ferencváros a labdarúgó-Európa-liga nyolcaddöntőjében. Sztanyiszlav Csercseszov együttese idegenben 2-0-ra kikapott a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayer Leverkusentől.

Az odavágó eredményére közösségi oldalán reagált Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke, aki posztjában úgy fogalmazott:

Mindenki a Puskásba!

A visszavágót ugyanis egy hét múlva, március 16-án csütörtökön rendezik a Puskás Arénában 21 órától, így akár több mint 60 ezer néző is buzdíthatja majd a helyszínről a magyar bajnokot.

Az elejét és a végét is megnyomták a németek

A Bayer Leverkusen az első tíz perc óriási fölényét kihasználva jutott előnyhöz Kerem Demirbay révén, ezt követően azonban a Ferencváros minimum egyenrangú társa volt riválisának, és egy kis szerencsével Kristoffer Zachariassen révén egyenlíthetett is volna.

Az utolsó percekre ismét felpörögtek a „gyógyszergyáriak”, ezt pedig egy szabadrúgás után újabb góllal koronázta meg Edmond Tapsoba, így a zöld-fehérek nehéz helyzetből várják a párharc második mérkőzését.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Bayer Leverkusen (német) – Ferencváros 2–0 (1–0) 
Leverkusen, BayArena. 25 001 néző. V.:  Massa (olasz)

Leverkusen:  Hrádecky – Kossounou, Tah, Tapsoba – J. Frimpong, Amiri, Demirbay, Hincapié – M. Diaby (Hlozek, 71.), Azmun (Adli, 60.), Wirtz (Schick, 89.).  Vezetőedző:  Xabi Alonso

Ferencváros:  Dibusz – Botka (Wingo, 87.), Knoester, Abena, Civic – Vécsei, Esiti – A. Traoré (Frederiksen, 87.), Zachariassen, Marquinhos (Gojak, 78.) – R. Mmaee.  Vezetőedző:  Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző:  Demirbay (10.), Tapsoba (86.)

Rovatok