Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor üzent Marco Rossinak

2023. március 23., csütörtök 09:28

Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli EU-csúcsról kívánt sok sikert Marco Rossinak és a magyar labdarúgó-válogatottnak a csütörtök esti, Észtország elleni barátságos mérkőzéshez.

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön a Puskás Arénában fogadja barátságos mérkőzésen Észtországot. A mérkőzés remek felkészülésként szolgálhat Marco Rossi tanítványainak, akik március 27-én Bulgária ellen, hazai pályán mutatkoznak be a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek G csoportjában.

Orbán Viktor tegnap Belgiumba utazott a csütörtökön kezdődő, kétnapos EU-csúcsra, de természetesen a magyar válogatott mérkőzését is figyelemmel kíséri, mi több, még üzent is Marco Rossinak:

Még ötvenet, mister! Hajrá, Magyarország

– írta a kormányfő, aki Brüsszelből is szurkol.

Nem jó hír az észtek és a bolgárok ellen készülő magyar csapatnak Fiola Attila, az együttes egyik alapemberének hiánya, aki sérülése miatt nem áll Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére, de pótlása miatt úgy néz ki, nem kell aggódni. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón – ahol az Index is jelen volt – reménytelien nyilatkoztak a játékosok. 

Nyilván esélyesek vagyunk a csoportban, mindenki győzelmeket vár tőlünk, de ez nem lesz egyszerű. Ez más szituáció, mint amilyenben a korábbi években voltunk, amikor nem minket tartottak a favoritnak, és nyilvánvalóan más játékstílust is kíván meg ez a szerep, de az a dolgunk, hogy alkalmazkodjunk az új helyzethez. Célunk a továbbjutás a G csoportból. Bátran kell futballoznunk, megvan ehhez a kvalitásunk

– vélekedett Bolla Bendegúz, a svájci Grasshoppers védője.

Bolla Bendegúz az Index kérdésére arra is kitért, hogy határozottan érzi a fejlődést a válogatott játékán, és bízik benne, hogy a közelgő selejtezőkön a legszebb arcukat tudják majd mutatni.

Rovatok