Index Vakbarát Hírportál

Botrány a magyar futballban: nézők verték a pályán a játékosokat

2023. május 8., hétfő 07:36

Még a sokat látott magyar futballban is ritka nagy botrány volt a hétvégén. Egy megyei I. osztályú mérkőzést kellett félbeszakítani a pályán történt tömegverekedés miatt.

Toponár szombat este bevonult a magyar futball történetébe, amikor tömegverekedés miatt félbe kellett szakítani egy megyei I. osztályú mérkőzést, a Toponár–Kadarkút helyi rangadót. A Somogy vármegyei hírportál beszámolója szerint a találkozó azért tartott csupán 71 percig, mert a hazai szurkolók a pályára rohanva rátámadtak a vendégcsapat játékosaira.

A Sonline úgy fogalmaz: az esélytelenebb házigazdák a 70. percben már 3–1-re vezettek, amikor két néző magából kikelve berohant a pályára, és megfenyegették a vendég Kadarkút egyik játékosát. Persze a csapattársai azonnal a védelmére keltek. Gyorsan elszabadultak az indulatok, miközben a vendégek játékosát, Kovács Krisztiánt vagy ököllel megütötték, vagy pedig valamivel megdobták. A kadarkúti labdarúgónak felszakadt a homlokán a bőr, s a keze is csúnyán vérzett. 

Pandur Ádám, a vendégek játékosedzője ekkor úgy döntött, hogy csapatát lehívja a pályáról. Az edző közölte azt is, hogy a két támadót már feljelentették, őket egy „közeli kocsmából vitték el a rendőrök”. Pandur Ádám úgy fogalmazott:

De tudja, hogy mi a legszörnyűbb ebben az egészben? Az, hogy mindenáron rá akartak venni bennünket, hogy folytassuk a mérkőzést… Nem is vettem át a jegyzőkönyvet. Gyaníthatóan ők teljesen más szemszögből közelítik meg a történteket. Mi azért bízunk – és töretlenül kitartunk – az igazunk mellett.

A Kadarkút a bajnoki tabella 4. helyén áll jelenleg, míg a Toponár a 8. a bajnokságban.

Rovatok