Index Vakbarát Hírportál

Szó szerint fékezhetetlen volt Juhász Péter a szerbiai BL-fordulóban

2023. május 25., csütörtök 09:53

Az erősemberek Bajnokok Ligája-sorozatát egy értékes ötödik helyezéssel kezdte a háromszoros magyar bajnok, Juhász Péter Szerbiában. A mádi sportember példás tartásról tett tanúbizonyságot, miután kiderült, rögvest a verseny elején egy technikai baki, a kamionhúzásnál részben benyomva maradt fékpedál nehezítette a sorsát, és emiatt a mezőny végére került.

Ötödik helyet szerzett az első 2023-as Bajnokok Ligája-versenyén Juhász Péter. A mádi erősember pályafutása során először nyert számot a sorozatban, bravúros teljesítménye azonban csupán csak arra volt jó, hogy valamelyest kompenzálja a verseny elején, önhibáján kívül összeszedett hátrányát.

Még nem tapasztaltam hasonlót a pályafutásom alatt. Kilencedikként húztam a kamiont, amit brutálisan nehéznek éreztem. Nem is értettem, látva az előttem lévő húzásokat, nem tudtam hová tenni – de a többiek sem. Míg a mezőny nagyja 30–35 másodperces időt húzott, nekem 60 másodperc alatt sikerült – mondta a balszerencsés szituációról Juhász a Prémium Média érdeklődésére. – A szám után aztán a verseny szervezői és a sorozat tulajdonosa jöttek elnézést kérni: a sofőr bevallotta, a húzásomnál elfelejtette teljesen kiengedni a kéziféket. Felajánlották, húzzam újra, de nem lett volna sok értelme. Borzasztóan mérges voltam, mert tudtam, második nekifutásra nem tudnék igazán jót húzni amúgy sem. Végül kaptam egy tíz másodperces kompenzációt, így nem utolsó, hanem utolsó előtti lettem a számban. Gyakorlatilag nekem innentől, ráadásul a mezőny végéről kezdődött ez a verseny.

Juhász azonban nem esett szét fejben a történtek miatt, sőt, a baki nélkül alighanem a dobogóért küzdhetett volna mindvégig. 

A vikingnyomásban és a lengősúlycipelésben is harmadik lett, az autótartásban 6. helyet szerzett a tizenhárom versenyzőt felvonultató mezőnyben. Míg a 155 kilogrammos kofferekkel ő tette meg a leggyorsabban a 2x25 méteres versenytávot – így pályafutása során először számot nyert a rangos mezőnyben. 

A koffer a kamionhúzás után jött közvetlenül, és mivel a mezőny végén álltam, másodikként kerültem sorra. Mindenképpen meg akartam mutatni, hogy mit tudok. Huszonhárom másodperc alatt tettem meg a távot, három vagy négy másodpercet verve végül a másodikra, ami toronymagas siker volt. Nagyon örültem és büszke voltam

– idézte fel az élményszámba menő pillanatokat.

„Az volt a legfontosabb célom, hogy az első ötben, legfeljebb hatban végezzek. Büszke vagyok, hogy ez ennyire balszerencsés kezdés után összejött. Főleg, hogy a versenyszámgyőzelem is meglett. Leszámítva a kamionhúzást, olyan eredményeket hoztam, amelyek szerintem azt bizonyítják, helyem van ebben a mezőnyben. A többiek is biztattak, látták, hogy a történtek után kicsit meg vagyok kettyenve, ami azt mutatja, befogadtak – tette hozzá a tiszaújvárosi tűzoltóságon szolgáló sportember.

A Bajnokok Ligája-idény július végén Finnországban folytatódik Juhász Péter számára, ahol kétnapos fordulót rendeznek majd. A háromszoros magyar bajnokra azonban addig is vár néhány kihívás: rögvest az előttünk álló hétvégén a megújult ligakupa-sorozatban, a nemzetközi Prémium Strongman League-ben bizonyíthat majd a sportág hazai élmenői mellett a Kárpát-medence tehetségei ellenében is.

Rovatok