Index Vakbarát Hírportál

Így ünnepelte fél lábon a magyar válogatott a történelmi pillanatot

2023. május 28., vasárnap 09:35

Fél lábon ugrálva ünnepelte az Union Berlin Bajnokok Ligáját érő negyedik helyezését Schäfer András.

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 34., egyben utolsó fordulójában – amely a Bayern München bajnoki címét is magával hozta – az Union Berlin hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Werder Brement Rani Khedira góljával.

Az Union Berlin ezzel bebiztosította negyedik helyét a bajnokságban, így a következő évben a Bajnokok Ligájában szerepelhet majd az együttes.

Az utolsó forduló legvidámabb magyar vonatkozású jelenete minden bizonnyal Schäfer Andráshoz köthető. A berliniek sérülésből lábadozó játékosa fél lábon ugrálva ünnepelte társaival, valamint több ezer szurkolóval a bajnoki sikert. Az esetről a Union Twitter-oldalán is közöltek egy videót „Ez neked is szól, András” megjegyzéssel.

Az Index nemrégiben személyesen is le tudott ülni beszélgetni a magyar labdarúgó-válogatott középpályásával Németországban. A 24 esztendős labdarúgóval nyelvtanulásról, kultúráról, a világjárás jelentette lehetőségekről és felelősségről beszélgettünk. Szóba került a labdarúgó NB I, a Dunaszerdahely, valamint az is, hogy miként dolgozta fel a 2021-es nyári Európa-bajnokság történéseit – a sikereket és a fájó pillanatokat egyaránt.

Rovatok