Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid bejelentette Karim Benzema távozását

2023. június 4., vasárnap 12:30

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Karim Benzema 14 év után elhagyja a klubot.

Mint arról lapunk beszámolt, a Lionel Messit is szerződtetni vágyó szaúd-arábiai al-Hilal évi 200 millió eurós fizetést ajánlott a francia támadónak, ezzel pedig természetesen a Real Madrid nem tudja felvenni a versenyt.

Benzemát ráadásul a futball mellett nagyköveti szereppel is megbíznák, mivel a szaúdiak Görögországgal és Egyiptommal közösen megpályázzák a 2030-as világbajnokság megrendezését.

A klub már napok óta tud erről az ajánlatról és a francia távozási szándékáról, és úgy döntöttek, hogy nem állnak az útjába, annak ellenére, hogy az év elején 2024 júniusáig meghosszabbították a szerződését.

A vasárnap reggeli közleményben ez állt:

„Karim Benzema pályafutása a Real Madridnál példa a viselkedésre és a profizmusra, megtestesítette a klub értékeit. Karim Benzema kiérdemelte a jogot, hogy maga döntsön a jövőjéről. A Real Madrid szeretné kifejezni háláját és szeretetét annak az embernek, aki már most az egyik legnagyobb legendánk. Karim Benzema 2009-ben, mindössze 21 évesen csatlakozott klubunkhoz, és történelmünk ezen aranykorszakának meghatározó  játékosa volt”.

Karim Benzema 14 szezont húzott le a Real Madridban, ezen időszak alatt összesen 25 címet nyert a klubbal, a Bajnokok Ligáját összesen ötször hódította el.

Kedden, a királyi klub valdebebasi edzőközpontjában búcsúünnepséget rendeznek Benzemának, aki 2009-ben, 21 évesen, az Olympique Lyontól  igazolt a Realhoz. A játékos 647 tétmeccsen szerepelt a csapatban, és ezeken 353 gólt szerzett, ezzel második a klub örökrangsorában Cristiano  Ronaldo (451) mögött, írja az MTI.

Rovatok