Index Vakbarát Hírportál

Büntetésre számíthat az önfeledten ünneplő Szoboszlai Dominik

2023. június 4., vasárnap 10:41

Szoboszlai Dominik gólt lőtt a Német Kupa fináléjában, majd pirotechnikával ünnepelt – emiatt büntetésre számíthat.

Mint azt megírtuk, a Red Bull Leipzig labdarúgócsapatának magyar sztárja, Szoboszlai Dominik is betalált a Német Kupa döntőjében, amelyet a lipcsei klub nyert 2–0 arányban.

A díjátadó után a győztes csapat játékosai a lelátóhoz vonultak, hogy szurkolóikkal ünnepelhessék a győzelmet. A hatalmas ünneplésnek a középpontjában pedig a magyar játékos, Szoboszlai Dominik állt, aki nem csupán együtt táncolt a csapattársaival, hanem még egy, a stadionok lelátóiról jól ismert fényszóró fáklyát is meggyújtott, tovább fokozva ezzel a hangulatot – írja a Bild.

Érdekesség, hogy Oliver Mintzlaff, a Lipcse csapatának igazgatója nem sokkal az akciót megelőzően, a félidei szünetben egy általa adott interjúban elítélte a pirotechnikát.

Mint fogalmazott:

Kellemetlen dolog, aminek nincs helye a futballban.

Főleg Szoboszlai Dominik akciója után, aki most utólagos büntetésre számíthat, hiszen a német bajnokságban korábban hasonló viselkedésért már keményen megbüntették a játékosokat, illetve a klubokat egyaránt.

A győzelem ellenére nem biztos, hogy sokáig marad Németországban a középpályás, hiszen számos európai klub felfigyelt a tehetségére

Korábban megírtuk , hogy a legkomolyabb érdeklődőnek, a Premier League negyedik helyezett Newcastle Unitednek sem Szoboszlai Dominik kivásárlási ára, sem a fizetési igénye nem jelentene gondot.

Érdekesség, hogy a honi futballban is volt nemrég hasonló eset, akkor a ferencvárosi Lisztes Krisztián az újpesti derbit követően kapott büntetést.

(Borítókép: Ulrik Pedersen / DeFodi Images / Getty Images)

Rovatok