Index Vakbarát Hírportál

Párizs rendőri vezetésének vannak aggályai az olimpia miatt

2023. augusztus 2., szerda 09:03

A párizsi rendőrség prefektusa szerint bonyolult feladat lesz a jövő nyári ötkarikás játékok teljesen biztonságos lebonyolítása.

Az insidethegames.biz portál idézte Laurent Nunezt, aki kétségeit azzal magyarázta, hogy hiányoznak a kellő tapasztalatok, miután az előző két párizsi nyári olimpia nagyon régen volt, az első még 1900-ban, a másik pedig 1924-ben.

A prefektus szerint nem csupán az jelent hatalmas kihívást, hogy a legutóbbi olimpia is már csaknem száz esztendeje volt a francia fővárosban, hanem hogy a kevesebb mint tizenkét hónap múlva esedékes versenyeket „tucatnyi helyszínen kell megrendezni, a Grand Palais-ban, a Champ-de-Marson, az Eiffel-torony, a Place de la Concorde vagy a Parc des Princes közelében” – fogalmazott.

Van egy teljesen új megnyitóünnepség a Szajna mentén, sok helyet kell biztosítani, városi területeken zajlanak a versenyek

– sorolta a nehézségeket, amelyek bonyolulttá tehetik a biztonságos lebonyolítást. Külön is megemlítette, hogy miközben a delegációk hajókon utaznak a folyón, a nyitóceremónián körülbelül 600 ezer ember sorakozik majd fel a Szajna partján.

Ezzel együtt leszögezte: a biztonsági tervek készen állnak.

A párizsi ötkarikás játékokat 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik.

MTI

Rovatok