Index Vakbarát Hírportál

Ütötték-rúgták a belga dartsjátékost a vesztes meccs után, műteni kell a Hurrikánt

2024. május 10., péntek 18:06

Kim Huybrechts belga dartsjátékosra műtét vár, miután megtámadták egy futballmérkőzésen. A korábbi világbajnoki negyeddöntős játékos Brüsszelben tartózkodott, hogy részt vegyen az általa támogatott klub, az Antwerpen és az Union Saint-Gilloise közötti belga kupadöntőn a Baldvin király Stadionban.

Kim Huybrechts az Antwerpen 1–0-s vereségét követően éppen távozott a stadionból, amikor a Het Nieuwsblad szerint őt és egy barátját egy csoport megtámadta, a dartsjátékos pedig olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba vitték felmérni a sérüléseit – írja a SkyNews.

Huybrechts feleségének Facebook-bejegyzéséből kiderült, hogy a földre teperték, miután egy bukósisakkal megütötték, és a világranglista 33. helyezettje állítólag több rúgást és ütést is kapott, mielőtt el tudott menekülni oda, ahonnan az Antwerpen buszai indultak.

A röntgenfelvételek kimutatták, hogy Huybrechts kettős kulcscsonttörést szenvedett a dobókarjában, ami miatt a belga világranglista második helyezettjének jelentős időre kell kihagynia a versenyzést.

Kim Huybrechts, akit sokan a The Hurricane (Hurrikán) becenéven emlegetnek, 2006 és 2011 között tűnt fel, amikor a BDO versenyein indult. 2011 óta a PDC versenyein méretteti meg magát. Pályafutása alatt eddig egy World Mastersen vett részt, ahol a legjobb 16-ig jutott.

Rovatok