Index Vakbarát Hírportál

Róma visszalép a "budapesti olimpiától"

2016. szeptember 21., szerda 09:38

Minden valószínűség szerint mostantól Budapesten kívül már csak két olyan városka verseng a 2024-es olimpiáért, mint Los Angeles és Párizs.

A római önkormányzat a tervek szerint szerdán hivatalosan is bejelenti, hogy kihátrál a 2024-es olimpiai kandidálás mögül, írja a Reuters.

Ez persze nem meglepő, a júniusi önkormányzati választásokon megválasztott Virginia Raggi, római polgármester, és pártja, az M5S már korábban is jelezte, eszük ágában sincs egy ilyen rendezvényt támogatni. Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke és Matteo Renzi miniszterelnök pedig az ő, illetve az ők támogatásához kötötték, hogy pályázik-e Róma vagy sem.

„Azok, akik azzal akarnak meggazdagodni, hogy cementtel borítják be az országot, elmehetnek a pokolba. Éppen ezért nem tudjuk elfogadni az olimpia logikáját" - mondta Luigi Di Maio, az M5S egyik vezetője. Az egyébként is komoly adóssággal küzdő fővárosban nehezen lenne finanszírozható a játékok lebonyolítása: tovább mélyítené a korrupciót, és csak a gazdag építési vállalkozások járnának vele jól, érveltek.

Rovatok