Index Vakbarát Hírportál

Trump nem hátráltatja a Los Angeles-i pályázatot

2017. február 15., szerda 13:34

Gian Franco Kasper, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja szerint nem hátráltatja Los Angeles 2024-es olimpiarendezési terveit az, hogy januárban Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke.

"Szerintem az ő megválasztásának nem lesz közvetlen befolyása a pályázatra. Ráadásul a helyszínkijelölés csak szeptemberben lesz Limában, addig még sok minden változhat" - jelentette ki a svájci sportdiplomata a St. Moritz-ban zajló alpesi világbajnokságon hozzátéve, az ő szavazatában biztosan nem játszik majd közre Trump személye. "Hiba lenne mindent a politika szemszögéből nézni, a NOB sportosabb berendezkedésű, mint sokan gondolnák" - utalt arra a közvélekedésre, hogy Trump első intézkedései miatt sokan az Egyesült Államok elszigetelődését, ennélfogva a csekélyebb olimpiarendezési esélyeit prognosztizálják.

Kasper közölte, három jó jelentkezés érkezett a NOB-hoz, és szoros versenyt vár Párizs és Los Angeles között. A hét és fél év múlva sorra kerülő olimpiai eseményért Budapest, Párizs és Los Angeles verseng, a győztest szeptember 13-án hirdetik ki Limában. (MTI)

Rovatok