Index Vakbarát Hírportál

Budapest lenyomta Párizst a szervezésben

2013.08.13. 16:26

99 százalékban elégedett vagyok, és azt a maradék egy százalékot is nehéz megfogni – mondta Ioan Pop, a Nemzetközi Vívó Szövetség technikai igazgatója a hétfőn este véget ért MOL Vívó Világbajnokságról. „Nem akarok túlozni, ezért csak annyit mondok, hogy minden idők egyik legjobban megrendezett vívó-világbajnoksága volt a budapesti.”

Ioan Pop szerint a 2010-es párizsi vb gyönyörű helyszíne (Grand Palais) tekintve ugyan felülmúlta a mostanit, azonban a versenypálya minősége és látványa a SYMA Csarnokban volt jobb.

„Nem volt könnyű a szenzációsan sikerült londoni olimpiája után vb-t rendezni, és a korábbiaknál is komolyabb munkát igényelt a pástok elhelyezése, de az erőfeszítés nem volt hiábavaló” – tette hozzá.

A kolozsvári Pop szerint a kampány minden korábbinál látványosabb volt, ami Vékássy Bálint érdeme.

„A párizsi vb-nek is kiváló felvezetése volt, ez azonban szerintem annál is jobban sikerült. Nagyra értékelem, hogy nem horribilis összegekért, külön kommunikációs cégeknél készültek el a kampányelemek, hanem szinte minden része a szervezőbizottsághoz kötődik. A közönséget tekintve meg is volt az eredménye ennek a profi, érdekes, fantáziadús kampánynak, amelyben a vívók és a szurkolók is nagy szerepet játszottak. Az augusztusi kánikulában Budapesten aligha lehetett volna ennél több nézőt megnyerni” – fejtette ki.

A hazai szervezőbizottság egyik tagja, Kamuti Jenő René Roch-kal beszélgetett. A FIE korábbi elnöke azt mondta, méltó volt a száz évhez a vb, és ilyen jól szervezett eseményt még sohasem látott.



Rovatok