Index Vakbarát Hírportál

26 éve nyílt titok, ki lesz az idei baseballbajnok

2015.10.21. 13:53

Amikor Marty McFly megérkezik 2015-be, elég sok dolgot nem ért a jövőből, ahogy azt sem, hogy hogyan lehet baseballbajnok a Chicago Cubs. Erről egy hologramszerű fényreklámról értesül, majd később a USA Today 2015. október 21-i, vagyis mai kiadásából is értesülhetünk - a Cubs 5-0-ra kisöpörte a döntőben a Miamit.

A dolgok mostani állása szerint pedig akár be is jöhet a Cubs bajnoki címe, igaz, sem az 5-0, sem a Miami elleni győzelem nem stimmel majd. Egyrészt, a döntőt 4 nyert meccsig játsszák, nem váltottak kilencmeccses formátumra az elmúlt 26 évben (a film 1989-ben került mozikba, hiába utazik 1985-ből előre az időben Marty). Másrészt pedig bár az a tipp bejött, hogy 1989 (vagy 1985) és 2015 között egy csapat Miamiba költözik, a Marlins viszont a Cubsszal egy főcsoportban van, így a döntőben soha nem találkozhatnának.

A Cubs viszont egyelőre nagyon messze van attól, hogy igazolja Marty jövőjét, három meccs után ugyanis 3-0-s hátrányban van a Nemzeti Liga döntőjében a New York Metscel szemben. Viszont ha sikerülne a fordítás, a döntőben pedig legyőznék a Kansas City Royals-Toronto Blue Jays párharc győztesét, 108 év után lennének újra bajnokok, vagyis a Vissza a jövőbe íróinak igen komoly sporttörténelmi eseményt sikerült volna megjósolniuk 26 éve.

A Vissza a jövőbe megmondta, a Cubs lesz a 2015-ös bajnok

A film forgatókönyvét író Bob Gale az egészet csak egy viccnek szánta, ezért a lehető legvalószínűtlenebb verzióval állt elő, hogy mosolyt csaljon a közönség arcára. Emellett persze az is a háttérben lehetett, hogy Gale a Cubs egyik legnagyobb riválisának, a St. Louis Cardinalsnak szurkol, így kicsit oda is szúrt a chicagói csapatnak.

A miamis tipp már bejött, már csak a Cubs játékosain múlik, hogy a másik is bejön-e.



Rovatok