Index Vakbarát Hírportál

20 ezres büntetés a mészáros McCray-nek

2010.01.30. 11:17 Módosítva: 2010.01.30. 11:17

Az NFL pénzbüntetéssel súlytotta Bobby McCrayt, a New Orleans Saints védőjét a Minnesota Vikings ellen hosszabbításban megnyert NFC-döntőn Brett Favre ellen elkövetett szabálytalanságai miatt.

McCray két, Favre kárára elkövetett megmozdulását ítélték szükségtelenül durvának, melyekért összesen húszezer dollárt szabott ki a liga. Az első szabálytalanság egy késői ütközés, amit az első negyedben hajtott végre a defensive end, miután Favre elpasszolta a labdát - ezt a játékvezetők észre is vették, és dobtak is rá zászlót. A másik durvaság a harmadik negyedben történt: McCray az Ayodele által leütközött Favre lábait támadta hátulrlól, aminek következtében a Vikings irányítója meg is sérült (2:50-től).

Favre később bicegve ugyan, de tudta folytatni a játékot, a továbbjutást azonban nem sikerült kiharcolnia csapata számára.

McCray egy héttel korábban, a konferenciaelődöntő során (New Orleans Saints - Arizona Cradinals) a másik nagy öreget, Kurt Warnert lepte meg egy K.O. értékű blokkal. A szezon során egyszer már agyrázkódást szenvedő Warner egy kis hiátus után ugyan folytatta a meccset, de leginkább csak támolygott a zsebben, és nem is játszotta végig a 45-14-re elveszített találkozót.



Rovatok