Index Vakbarát Hírportál

Egymillió dolláros jegy az NFL-döntőre

2014.01.21. 10:34

Egy luxuspáholy 1,019 millió dollárba (226 millió forint) kerül az NFL jövő vasárnapi nagydöntőjére, a Super Bowlra. Az elképesztő összeg kifizetője klimatizált és minden igényt kielégítő helyről nézheti meg a New York-i MetLife Stadionban a Denver Broncos és a Seattle Seahawks csatáját.

A fűtés már csak azért is jól jöhet, mert ez lesz az NFL történetének első hideg döntője. Az eddigieket ugyanis déli városokban vagy fedett északi arénákban rendezték. A New York Giants és a New York Jets meccseinek otthont adó stadion luxuspáholyai amúgy egy egész idényre 350 ezer dollárért bérelhetők ki.

Két héttel a nagy mérkőzés előtt még 12 ezer jegyet kínáltak eladásra az interneten az úgynevezett másodlagos piacokon, a minimális ár 2000, az átlagár pedig 3721 dollár volt. Eredetileg a belépők 1000-2600 dollárért kerültek forgalomba. A Super Bowlt 80 ezer szurkoló tekinti majd meg a helyszínen.

Hideg meccsek a Superbowlon

A Superbowlok történetében a hatodik, az 1972-es volt a leghidegebb meccs, akkor New Orleansben négy fok volt a hőmérséklet. Három évvel később még kellemesebb időjárási körülmények között, 14 fokban rendezték a meccset ugyanott. A leghidegebb a döntő idején 1992-ben, Minneapolisban -7 fokot mértek, de a Washington és a Buffalo meccsét fedett pályán rendezték.  • Hírek
  • Hírek

Rovatok