Index Vakbarát Hírportál

Ki fognak halni a rúgók az NFL-ből

2014.01.22. 10:04

pat.png

Január elején a Patriots-edző Bill Belichick már elmondta, hogyan kellene megszabadulni a játékot lassító extra pontoktól, most már az NFL-vezér Roger Goodell is hajlik a dologra, legalábbis kész megfontolni a szabályváltoztatásokért felelős tanáccsal együtt. A felvetésnek nem mindenki örül, vannak radikális vélemények is.  

„Az extra pontok szinte már automatikusak. Ha jól tudom, mindössze öt kihagyott próbálkozás volt ezerkétszázvalahányból az idén, tehát egészen elhanyagolható százalék" - indokolt Goodell. Az NFL-komisszár szerint az lehetne a megoldás, hogy az új szabályok szerint hét pontot érne a touchdown, a csapatoknak pedig meg lenne a lehetőségük, hogy a scrimmage-ről támadjanak még egy pontért. Ha ezt elbukják, akkor egy pont mínusz, és csak hatot kapnak a td-ért. 

Ha átmegy a kezdeményezés, az lesz az elmúlt húsz év legnagyobb szabályváltozása, igaz forradalminak azért túlzás lenne nevezni. A rúgók persze rosszul vannak az egésztől. A Jaguars-játékos Josh Scobee szerint a rúgók kiiktatásához vezethet az ötlet, míg a 49ers-től Phil Dawson igyekezett dramatizálni a helyzetet, azt mondta, ha így megy tovább, akkor hamarosan az irányítóknak is aggódniuk kell, mert az előre passzok túl nagy százalékkal találnak célba.

Megint felmerült a rájátszás kibővítésének ötlete is, a terv szerint főcsoportonként plusz egy csapat jutna be a playoffba, így a Wild Card-hétvégén pénteken és hétfőn is lennének mérkőzések. A Sports Illustrated szerint ebből leghamarabb 2015-ben lehet valami, ha átmegy. 



Rovatok