Index Vakbarát Hírportál

A tabletek jók, ha működnek

2014.08.09. 22:18

A szabálymódosítások mellett ettől az évtől technikai újításokkal is találkozhatunk az NFL-ben, a „Sideline Viewing System” program keretében a csapatok tableteket kapnak a meccs közbeni játékelemzéshez. Nem mintha az új technika annyira új lenne, a tabletek már évek óta mindennapjaink részét képezik. Ha nem is óriási felfedezés tehát az ilyen gépek használata, mindenképpen jó ötletnek tűnik, a fekete-fehér nyomtatott papír nem csak faellenes, hanem szimplán hetvenes évek.

A csapatok ugyanakkor egyelőre még választhatják az utóbb említett lapozgatást is, de várhatóan az elkövetkező években a liga végképp lezárja a régi utat. A rossz minőségű, pixeles képek helyett, most HD-s, színes alkotásokban gyönyörködhetnek a stábok, az edzők beléjük firkálhatnak, és jegyzeteiket elmentve, a félidőben az öltözőbe is magukkal vihetik a ketyerét. Playbookokat viszont nem tölthetnek fel, és jelenleg játékhívásokra sem használhatják a gépeket. Később az opciók tovább bővülhetnek.

Nagyon tetszett volna az új rendszer Bill Bilicheknek is, csakhogy a készülékek optimális működéséhez zárt és biztos WiFi szolgáltatás is szükséges. És pont ez szállt el a Patriots Washington elleni felkészülési meccsén csütörtökön. „A képek tényleg jók, és nyilván jobb, hogy tömörítve, az összes megvan egyszerre. De ha nincs kapcsolat, semmid nincs, zéró”. Bilicheck nem az egyetlen, aki ilyen problémákkal küzdött, állítása szerint más meccseken is hasonlókat észleltek. Hogy pontosan kikkel cserélt eszmét, azt nem részletezte.

      



Rovatok