Index Vakbarát Hírportál

Ezért lett Hoyer kezdő, de mi lesz Johnnyval?

2014.08.20. 15:12

 

hoyer.jpg

A Cleveland Browns stábja azt ígérte, szerdára elmondják, melyik irányítóval kezd a csapat az alapszakaszban a Pittsburgh Steelers ellen. Így is lett, Brian Hoyer kapta meg a munkát, Johnny Manziel csak csere. 

Mike Pettine indokolt is: "Az elejétől kezdve ő volt a vezér. Úgy álltunk az egészhez, ha szoros lesz a verseny, akkor is inkább egy tapasztalt játékost választanék. Brian meggyőző volt a találkozóinkon, és jól dolgozott a csapattársaival a pályán, és az öltözőben is. Jól kezelte a helyzetet, pedig sok minden történt körülötte" - mondta az edző. Azt is kiemelte, hogy Hoyer példaértékű munkát végzett tavaly októberi súlyos térdsérülése után. 

Eldőlt tehát a szezon előtti egyik legnagyobb kérdés, Johnny Manziel csak csere lesz a Brownsnál, azok után, hogy második preseason meccsén csak szenvedett a Washington Redskins ellen, amikor pedig már nagyon elege volt, be is mutatott az ellenfél kispadjának. Pettine azt mondta korábban, minden szempontot figyelembe vesznek majd, amikor meghozzák a döntést, ez a fegyelmezetlenség is bejátszhatott. Na meg az alábbi statisztikák:

unnamed.jpg

Ez persze nem jelenti azt, hogy Manziel egész szezonjának reszeltek, ha Hoyernek nem megy az elején, márpedig kemény a menetrendjük (Steelers, Saints, Ravens, aztán bye), akkor megkaphatja a lehetőséget néhány hét után a korábbi Texas A&M-irányító. Róla is beszélt Pettine.

"Elégedett vagyunk azzal, ahol tart, megmutatta, hogy nagy utat tett meg, remekül megtanulta a playbookot, megmutatta, hogy kezelhető, és az offense vezére tud lenni. Biztosak vagyunk benne, hogy Johnnynak nagy jövője lesz nálunk"

Egy biztos, az NFL Network információi szerint a csapatnál rengetegen megkönnyebbültek, most, hogy végre megvan a végleges döntés, legalább enyhül kicsit a cirkusz. 

Pettine szerint azért is volt fontos, hogy megnevezzék a kezdőjüket az utolsó preseason meccs előtt, hogy ennek fényében pihentessenek és készüljön a csapat. Meg azért azt is jegyezzük meg, hogy ez az offense a washingtoniak ellen minden volt, csak meggyőző nem, így a kísérletezésnek talán tényleg nincs itt az ideje. Hát, ezeket látva egészen biztos:

hoyerjohnny.jpg



Rovatok