Index Vakbarát Hírportál

Practice squadban végzi az első nyíltan meleg NFL-es

2014.09.01. 13:52

A preseason utolsó fordulóját követően, a hétvégén megtörténtek az utolsó NFL karcsúsítások, az csapatok megnevezték az állandó, 53-as kereteiket. És megtörtént az is, amit sokan korábban teljesen biztosra vettek, Micheal Sam profi karrierje – egyelőre legalábbis – véget ért. Hisz botrányokkal teli, hatalmas média-sztori ide, Oprah Winfrey valóság show oda, az NFL történetének első, magát nyíltan homoszexuálisként felvállaló játékosa, a pályán akkor is az maradt, ami, egy hetedik körös, egydimenziós pass rusher, igaz, annak elég jó. Ez viszont nem elég.

Ethan Westbrook, Sam fő riválisa a Ramsben a harmadik-negyedik DE / pass rusher spotért, gyakorlatilag mindenben jobbnak bizonyult a volt Missouri (Mizzou) játékosnál. Az előbb említett egy szem játékelemtől eltekintve, ami legyen inkább fél. Sam játéka ugyanis csak a támadó bal oldalról (innen indulva szerezte az előszezonban mind a három sackjét), tehát a jobb defensive tackle irányából hathatós, középről, a jobb oldalról, ne adj isten a special teamben, a játékos egyáltalán nem használható. Westbrook ezzel szemben mindenhol bevethető, plusz nagyobb, gyorsabb, atletikusabb. Ha mindezt egybevesszük, nem meglepő a St. Louis döntése, ami, mint már azt jó előre leszögezték, egy „strictly football decision”.

Samért ráadásul egyik csapat sem jelentkezett be, úgyhogy valószínűleg a Rams practice squadjában kap majd helyet. Ha ott sem kell, egy másik klub practice squadjába még beférhet. 



Rovatok