Index Vakbarát Hírportál

Kiütéssel és agyrázkódással indult az NFL

2014.09.05. 10:54

Bár az NFL azt állítja, hogy tavaly visszaesett a regisztrált agyrázkódások száma, idén még az első meccs sem ért véget, máris megvolt az első.

A Seattle Seahawks lényegében ott folytatta a 2014-es NFL-szezont, ahol a 2013-ast befejezte, még ha nem is volt akkora kiütés a győzelmük, mint februárban a Super Bowlban – a Green Bay Packers elleni 36-16-os győzelem azért így is komoly jelzés volt mindenki felé, hogy korántsincs szó SB-másnaposságról.

Ráadásul mindezt úgy tette a Seattle, hogy a húszpontos különbségű siker ellenére talán még meggyőzőbb is volt, mint a Broncos 43-8-as legyőzése. Visszatért ugyanis a támadókhoz az a Percy Harvin, aki tavaly semennyit sem játszott az alapszakaszban (rögtön 7 elkapással és 59 yarddal, valamint 4 futáson szerzett 41 yarddal indított), Marshawn Lynch pedig ugyanolyan erőben volt, mint korábban. A futó 110 yardot és két touchdownt hozott csapatának, Russell Wilson irányító szintén kettőt tett hozzá, ráadásul az első egészen remek és váratlan játék végén jött.

A Green Bay védelme read-optionre és Lynch futására számított, ehelyett Wilson passzolt a teljesen üresen hagyott Ricardo Lockette-nek, akinek már csak egy védőt kellett kicseleznie, és meg is lett a 10-7-es előny.

Innen még egyenlített ugyan 10-10-re a Packers, a második negyed közepétől viszont folyamatosan elhúzott a címvédő, aminek védelmében Richard Sherman ismét bizonyította, miért ő a liga egyik legjobb játékosa: Aaron Rodgers, a Packers irányítója a négy negyed alatt egyetlen egyszer sem mert a cornerback felé passzolni, aki a pálya egyik felét ezzel lényegében elvette a vendégektől.

A vereség mellett két komolyabbnak tűnő sérülés miatt is bánkódhat a Packers. Eddie Lacy, a csapat első számú futója agyrázkódás miatt vált ki a negyedik negyedben és egyelőre bizonytalan, mikor térhet majd vissza (10 napot, vagyis egy mérkőzést minimum ki kell hagynia), mint ahogy Bryan Bulaga játéka is kérdéses – a támadó falember arra a térdére sérült meg, melyben tavaly elszakadt a keresztszalagja.



Rovatok