Index Vakbarát Hírportál

Végre, végre! Broncos-Seahawks

2014.09.21. 12:20

Miközben az NFL-közélet a héten egyfajta Howard Stern showba fordult, újabb botrányokkal borzolva a szabad, őszinte és még csak véletlenül sem (nem) képmutató amerikai kedélyeket, mi nem szűnünk meg tovaégni a vágytól, hogy ugyan, kizárólag focizzanak már kedves kültelki barátaink.

Már csak azért is, mert a múlt heti második kör nem várt, további meglepetésekkel szolgált, így meglehetősen talányos, és még az átlagon felül is izgalmas a 2014-es szezonkezdet.

Természetesen mindenki a tavalyi döntő visszavágójára kíváncsi leginkább, még az is, aki mindkét csapatot utálja. A Seattle otthon fogadja a Denvert, de ettől az előnytől eltekintve, nincs sok indikátor, ami a Super Bowlhoz hasonlatos tönkreverést feltételez. Már csak azért sem, mert a Seattle secondary a múlt héten hozzájuk méltatlanul sok passzolt yardot engedélyezett (Antonio Gates Chargers TE 3 elkapott TD-vel végzett), és megmutatta azt, amit tavaly egyszer sem, hogy ők is csak egy hibára kész védelem, nem törhetetlenek. A másik nyomós ok, ami a Denver (vagy legalábbis egy izgalmas és szoros meccs) mellett szólhat, az a Broncos off-season erősítése, szinte az összes kritikus pozícióra hoztak valakit, vagy épp sérülésből tért vissza a hiányzó láncszem. Wilsont a volt cowboy, és egyáltalán nem öreges DeMarcus Ware, valamint az újra egészséges Von Miller fogja ostromolni, és ha kiszabadul a zsebből, ott lesz a félelmetes secondary, Talib, Harris Jr., Moore, vagy épp a szerintem legnagyobb igazolás, a Browns-tól lopott strong safety, T.J Ward. A támadóegység pedig továbbra is simán a legjobb a ligában, főleg miután az egyik legjobb bal tackle, Ryan Clady is visszatért.   

Ugyancsak felettébb kétesélyesnek tűnik a Ravens-Browns is, ahol kíváncsian várjuk, Joe Flacco melyik arcát mutatja majd, eddig két, egymásnak teljesen ellentmondó teljesítményt produkált. És Brian Hoyer hiába megbízható dobott interceptionök tekintetében (az utolsó 132 dobását nem adta el, ez a második leghosszabb aktív sorozat – Manning 151), továbbra is az egyik legízetlenebb irányítója a ligának, ismét karosszékünkből könyörgünk tehát Johnny Footballért, mert még ha szarul is játszik Manziel, a fejünket fogjuk, de legalább nem azért, mert leesik.

Jó meccsnek ígérkezik a Washington philadelphiai vendégjátéka is, ami bár esélyesen egyoldalú lesz, igazi in-state derbi, a két csapat legendásan gyűlöli egymást. Erre csak ráerősít DeSean Jackson visszatérése Philly-be, reméljük a vállsérülése ellenére is megmutatja Chip Kelly-nek, hogy botrány volt őt elengedni. A Washington védelme nyelt yardok tekintetében két meccs után a legjobb az NFL-ben (csupán 234.5 yard meccsenként), ezen a képen fog várhatóan jelentősen árnyalni a McCoy-Sproles futó-kombó.

A Houston Texans pedig most megmutathatja mennyire blöff is a 2-0-ás nyitány, az eddig szenvedő Giants-hez látogatnak el Watték. Apropó Watt, az NFL legértékesebb védőjátékosa a múlt héttől már tight endként is operál, elképesztő szezon állhat előtte, ha így folytatja. Mellette Arian Foster villog rendesen, az irányító nélküli (ki az a Fitzpatrick?) Texans egyértelműen a futójátékra támaszkodik. A probléma csak az, hogy a Giants futás elleni védekezése top szinten van, gyakorlatilag ez az egyetlen működő játékelemük. Mert Eli Manningék bizony, na de hagyjuk is sleppjét, íme a teljes program.    

Buffalo-San Diego  19:00

Cincinnati-Tennessee  19:00

Cleveland-Baltimore  19:00

Detroit-Green Bay  19:00

Jacksonville-Indianapolis  19:00

New England-Oakland  19:00

New Orleans-Minnesota  19:00

NY Giants-Houston  19:00

Philadelphia-Washington  19:00

St.Louis-Dallas  19:00

Arizona-San Francisco  22:05

Miami-Kansas City  22:25

Seattle-Denver   22:15 

Carolina-Pittsburgh  2:30 (hétfő)

NY Jets-Chicago  2:30 (kedd)



Rovatok