Index Vakbarát Hírportál

A Patriotsnál széthullhat, a Billsnél csúcsra törhet a védelem

2015.03.06. 19:15

Buffalo Bills

Első pick: 2/51, cap space: 17,3 millió dollár, szabadügynökök száma: 17

Onnan nézve tök ijesztő a helyzet Buffalóban, hogy a védelem eddig is elég vad volt, Rex Ryan meg konkrétan az egyik legjobb defense-felfogású edző a ligában, onnan nézve viszont tré a dolog, hogy például mi lesz az offense-szel?

Merthogy a Jetsnél ez már gondot okozott Sexy Rexynek, és EJ Manuel, de még Matt Cassel sem sokkal jobb, mint mondjuk Geno volt. És akkor ott van az is, hogy Ryan mindig is futtatni szerette a csapatát, CJ Spiller viszont FA, Fred Jackson meg 70 34 idén már. A védelemben Jerry Hughes a kiemelt FA, két szezonban is 10 sackje volt, úgyhogy őt nem ártana megtartani Mario Williams mellé, akinek kinéz egy másodvirágzás az új edzővel.

hughes-best-trade-storyt.jpg

Az offense újjáépítése viszont nem lesz könnyű, mert nincs első körös pickük (Sammy Watkins), az 50. helyen meg már nem lesz akkora elit célpont, Cassel pedig biztos, hogy nem egy 10 éves befektetés Manuel mellett sem. Hughes mellett Da'Norris Searcy és Brandon Spikes is távozhat a védelemből, ahova nagyon szeretnék Darrelle Revist, de lehet, hogy már nem lesz rá elég pénzük.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: **

Miami Dolphins

Első pick: 1/14, cap space: 10,5 millió dollár, szabadügynökök száma: 21

Joe Philbin alighanem utolsó esélynek kapta meg a 2015-ös szezont, de egyelőre nem indult jól a kampány, hogy megtartsa az állását: elküldték Brian Hartline-t és Brandon Gibsont, Mike Wallace-szal alighanem szakítanak, így nemigen lesz komoly célpontja Ryan Tannehillnek.

Legalább Charles Clay maradt, de komoly áldozat lenne a védelemben Jared Odrick távozása is. A csapatban legtöbbet kereső Wallace mellett Dennell Ellerbe és Philip Wheeler ultramagas szerződése van még veszélyben.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: *

New England Patriots

Első pick: 1/32, cap space: -4,1 millió dollár, szabadügynökök száma: 16

Csodás dolog a Super Bowl-győzelem, csakhogy ehhez állatira kellett az a védelem, amiből Devin McCourty és a leárazást nem nagyon ismerő Darrelle Revis is megy a piacra, Vince Wilforkot pedig önszántukból engedték el, mert bármekkora ikon is Big Vince arrafelé, 8 milliót már nem ér. Revisnek hivatalosan van egy 20 milliós játékos opciója, de ennél olcsóbb megoldást szeretnének a Patsnél.

Revis és DMC mellett két futó, Shane Vereen és Stevan Ridley, a szezon közben érkező, de a jól játszó védő Akeem Ayers, illetve a guard Dan Connolly is szabadügynök többek között, tehát Belichicknek minden mágiájára szüksége lesz, hogy megoldja ezt az egyenletet.

revis-mccourty.jpg

Jerod Mayo segíthet rajtuk egy gyors átszervezéssel, de Danny Amendola, illetve a két tackle, Solder és Vollmer is esélyes erre, mindenesetre nincsenek ideális helyzetben. A -4,8 millió azért csalóka persze, mert ebben már benne van a 25 milliót jelentő Revis-opció, anélkül azért már nem mutat olyan rosszul a dolog.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: **

New York Jets

Első pick: 1/6, cap space: 46 millió dollár, szabadügynökök száma: 18

Elég nagy szart hagyott maga után Rex Ryan a Jetsnél Todd Bowlesnak. Geno Smith enyhén szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A védelem közepén muszáj lesz megtartaniuk David Harrist, aki ha akar, maradhat, mert a pénz nem akadály. Revis nekik is kéne, meg is adnának neki bármit, de akár Byron Maxwell-lel is beérnék a védelemben.

Percy Harvin 10,5 milliót vinne a capből, ennyit lehet nem ér meg nekik, úgyhogy tőle szabadulhatnak, de amikor Randall Cobb, Torrey Smith szabaügynök, könnyen hoz ilyen döntést az ember, főleg, ha már megszerezte Brandon Marshallt a Bearstől egy ötödik körös pickért. A csomó pénz miatt kb. tényleg azt igazolnak le, aki hajlandó hozzájuk menni, egyedül a QB-val lesznek gondban, de mindent nem lehet egyszerre.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: *****



Rovatok