Index Vakbarát Hírportál

Visszatérhet a gyerekverő NFL-sztár

2015.04.17. 18:57

Az NFL megszüntette Adrian Peterson NFL-sztár felfüggesztését, a gyerekverés miatt letartóztatott futójátékos elvileg újra játszhatna az amerikaifutball-bajnokságban. 

A liga egyik legjobb running backje korábban véresre vesszőzte egyik fiát Texasban, később azzal védekezett, hogy gyerekkorában őt is így nevelték.

A ligát azonban ez nem hatotta meg, azonnali hatállyal felfüggesztették, mivel az idényben ez a sokadik csalábon belüli erőszakos balhé volt már. A történtek miatt több szponzor is elhagyta Peterson csapatát, a Minnesota Vikingst, amely csak felfüggesztette, de nem rúgta ki.

A játékos november elején állt bíróság elé a bántalmazás miatt, akkor egy, az eredeti vádhoz képest enyhébb vádpontban bűnösnek vallotta magát, így börtön helyett 4000 dollár büntetéssel és 80 óra közmunkával megúszta.

Petersont ugyan visszahelyezték az aktív játékosok közé, de azt még nem lehet tudni, hol folytatja. Az ügy miatt ugyanis nagyon megromlott a viszonya a Vikings vezetőségével. A vezetők szeretnék, hogy maradjon, a játékos viszont elárulva érzi magát. Elcserélni azonban nem akarják, bár lehet, hogy végül kénytelenek lesznek erre. 



Rovatok