Index Vakbarát Hírportál

Kár volt hergelni Bradyt, rekordokkal intézte el a Billst

2015.09.21. 10:02

A címvédő New England Patriots vasárnap este a Buffalo Bills otthonában lépett pályára, már csak a Bills-edző Rex Ryan személye miatt is érdekesnek ígérkezett a meccs. Az edző bevallottan rühelli Tom Bradyéket, ment is az üzengetés, a Bills stadionjában pedig a mérkőzés előtti napokban pumpákat kezdtek el árulni, utalva a Patriots laposlabdás botrányára. 

Ezek után vasárnap este Tom Brady nagyon komoly teljesítménnyel állt elő: a 40-32-re megnyert mérkőzésen 466 passzolt passzolt yardja, 3 touchdown-passza és 55 passzkísérlete volt, ezzel ő lett az NFL-ben az első irányító, aki legalább 450 passzolt yarddal, 3 td-passzal, legalább 55 passzkísérlettel, interception nélkül hoz le egy mérkőzést. A futójátékot nem is nagyon erőltették a New England-iek, és közben Brady célpontjai közül Rob Gronkowski, Dion Lewis és Julian Edelman 24 elkapásból 308 yardot jegyzett, tehetetlen volt ellenük a hazaiak védelme. A Bills defense még soha nem engedett 466 passzolt yardot egyetlen mérkőzésen, és a vereség után Rex Ryan azt mondta, csak egyetlen embert lehet felelősségre vonni a történtek miatt, és az ő. 

Nagy visszavágó volt a Seattle Seahawks-Green Bay Packers: a két csapat tavaly a főcsoportdöntőben került össze, akkor a seattle-iek nyertek, és jutottak a Super Bowlba. A visszavágás sikerült a Packersnek, 27-17-re nyerték meg a mérkőzést, miközben Aaron Rodgers irányító MVP-szinten játszott, 249 passzolt yarddal és két touchdownnal fejezte be a mérkőzést. A Seahawks védelme és a Marshawn Lynchet nem különösebben kihasználó támadójátéka sem volt igazán rendben. Lynchet ötször szerelték úgy, hogy az yardveszteséggel járt, ilyen egyszer sem fordult még vele elő.  A Seahawks 2011 óta először nyitotta a szezont két vereséggel.

Volt még egy elég durva jelenet a meccsen, amikor egy pontszerzés után a Seahawks-linebacker K.J. Wright nekirontott a packersös Richard Rodgersnek, le akarta tépni a sisakját, miközben pufolta, naná, hogy kiállították.

A Dallas Cowboys ugyan megnyerte a Philadelphia Eagles elleni meccsét, de hetekre elvesztették Tony Romo irányítót, a kulcscsontja tört el. Nyolc hétig nem állhat majd a csapat rendelkezésre, nélküle elég gyengén szoktak teljesíteni, Brandon Weeden fogja helyettesíteni. A Philadelphia Eagles viszont teljes talány. A csapat támadójátéka nem akart működni sehogyse, az első félidőben összesen 21 yardot szedtek össze támadásban, ami elég siralmas teljesítmény. A 20-10-es Cowboys-győzelem után az Eagles-edző Chip Kelly komoly változásokat lengetett be, nincs kizárva, hogy az edzői stábban és a kezdőcsapatban is cserék lesznek, az irányító Sam Bradford helyett megkaphatja a lehetőséget Mark Sanchez. 

És akkor az újoncok. A Tennessee Titansnél tökéletes bemutatkozó meccse volt a múlt héten a második helyen draftolt irányítónak, Marcus Mariotának. Vasárnap a Cleveland Browns volt az ellenfele a Titansnek, és jól fel is készültek Mariotából, arra játszottak, ami már a draft idején is ismert volt vele kapcsolatban, ez pedig a labdabiztonság, és hogy túl sokszor sackelik. A Browns-védelem rendesen meggyötörte az újoncot: hétszer vitték földre, volt olyan, hogy az irányító a cipőjét, a sisakját és a labdát is elvesztette, és a meccs végén már sántított is. Két touchdown-passzt azért így is kiosztott.

A másik oldalon viszont Johnny Manzielnek nem volt ennyi gondja: első passzából rögtön touchdown lett, Travis Benjamin egy 60 yardos játék végén szerzett pontokat. Benjamin volt második touchdown-passzának célpontja is, és vele amúgy is nagyon érzik egymást, eddigi NFL-karrierje során 9 passzából 7 ment felé, és 3 touchdown volt a mérleg. A Browns 28-14-re nyert.

A Tampa Bay Buccaneers először nyert az 1/1-esként draftolt Jameis Winston irányítóval, aki sokat javult az első héthez képest, de a Saints is hálás ellenfél volt. A Bucs 29-16-ra nyert. 

Az Atlanta Falcons-New York Giantset egy egészen pazar elkapás miatt kell kiemelni: Julio Jones akrobatikus mozdulattal szedte le a labdát egy kézzel. 

A 2. forduló eredményei

Buffalo Bills–New England Patriots 32–40

Green Bay Packers–Seattle Seahawks 27-17

Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys   10-20

Cleveland Browns–Tennessee Titans 28–14

New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers  19–26

Kansas City Chiefs–Denver Broncos 24–31

Carolina Panthers–Houston Texans 24–17

Pittsburgh Steelers–San Francisco 49ers 43–18

Minnesota Vikings–Detroit Lions 26–16

Chicago Bears–Arizona Cardinals 23–48

Cincinnati Bengals–San Diego Chargers 24–19

New York Giants–Atlanta Falcons 20–24

Washington Redskins–St. Louis Rams 24–10 

Jacksonville Jaguars–Miami Dolphins  23-20

Oakland Raiders–Baltimore Ravens  37-33



Rovatok