Index Vakbarát Hírportál

Az NFL hülyéje tényleg sosem tanul

2015.12.08. 11:35

Őrült befejezést hozott a Dallas Cowboys és a Washington Redskins között az NFL 13. fordulójának hétfő esti rangadója, hiszen az összesen szerzett 35 pontból 17 az utolsó 74 másodpercben született, de DeSean Jacksonnak, a Redskins elkapójának így is sikerült kitűnnie egy nem túl sikeres lépésével.

Sőt, magát a meccs végi őrületet is maga Jackson robbantotta ki, amikor két perccel a vége előtt egy punt returnnél iszonyatosan felhergelte a közönséget, mint aki valami elképesztő dologra készül. Hát, a vége az is lett, de nem úgy, ahogy ő és a szurkolói várták volna. 9-9-es állásnál egy sima visszahordás kellett volna tőle, hogy a Washington ne a pálya legvégéről indulhasson esetleg a győzelemért. Jackson meg is lódult a labdával, szerzett 9 yardot, majd gondolt egyet, visszafordult, hátha az egész pályán átvágva több helyet talál a visszahordáshoz.

Nem talált, cserébe vesztett összesen 7 yardot, és még egy fumble-t is sikerült összehoznia, úgyhogy a hajrában a Cowboys 9 yardról kezdhetett támadást.

DeSean Jackson majdnem elszórakozta a meccset egy punt returnon

Persze a Dallas touchdownt is szerzett, ami után DeSean Jackson egy villámgyorsan végigvitt támadás után még egyenlíteni tudott, de az az után hagyott 44 másodperc elég volt a Cowboysnak, hogy egy mezőnygóllal 19-16-ra megnyerje a mérkőzést.

DeSean Jacksontól persze nem ez volt az első elképesztően nagy hiba fontos meccsen. Még középiskoláskánt, a legjobb játékosoknak szervezett egyik bemutatómeccsen, a 2005-ös Army Bowlon döntött úgy, hogy egy fantasztikus elkapás után szaltóval vágódik be az end zone-be, de elvétette a távot, és a labda egy yardon, még a pontszerzés előtt kiesett a kezéből.

DeSean Jackson 2005-ös nagy hibája

Nem sokkal később, első NFL-es évében, amikor még a Philadelphia Eagles játékosa volt, hasonlót csinált meg, ráadásul az is egy hétfő esti rangadó volt a Dallas Cowboys ellen. Az újonc Jackson egy 61 yardos passztjáték végén szerezhette volna meg első NFL-touchdownját, de a nagy ünneplés közben két yarddal a gólvonal előtt egyszerűen elengedte a labdát, amit a visszajátszás során észre is vettek a bírók, és elvették tőle a pontszerzést.

DeSean Jackson 2008-ban is megismételte a labdaelejtést


Rovatok