Index Vakbarát Hírportál

A 150 kilós falember lecsapott a labdára és rombolt

2015.12.11. 10:33

Az Arizona Cardinals zsinórban hetedik győzelmével megváltotta jegyét az NFL-rájátszásba a Minnesota Vikings ellen az éjjel, bár a vége nem volt egyszerű, és még egy 150 kilós falember gyors reakciója is kellett, hogy nyerjenek. 

Az utolsó negyedben 20-20-as állásnál a Cardinals-irányító Carson Palmer passza megpattant az ellenfél egyik védőjének sisakján, a labda pedig a gyorsan reagáló 150 kilós guard, Mike Iupati kezei között landolt, miután leszedte csapattársa hátáról, és meg is indult vele. Egy ekkora embert azért nem olyan könnyű megállítani, pláne, ha még az egyik csapattársa is ad neki egy lökést, úgyhogy Iupati megcsinálta a first downt, közben még a közelben álló bírót is bedarálta. 

A támadás ennek köszönhetően folytatódhatott, a végén a Cardinals bevágott egy mezőnygólt, ezzel átvette a vezetést 23-20-ra. És mivel a meccs végén ki tudták szedni a labdát a Vikings-irányító kezéből, nyertek. A minnesotaiak támadójátéka megint gyenge volt, Adrian Peterson is megint sokszor eltűnt a pályán.

Visszatérve Iupatira: az ESPN statisztikái szerint ez volt a harmadik olyan eset az idényben, amikor egy falember összehozott egy tízyardos elkapást eredményező játékot. 



Rovatok