Index Vakbarát Hírportál

A ketrecharc királya az NFL-ben is dobálta az embereket

2016.07.11. 20:01

Szombatról vasárnap estére tartották az amerikai ketrecharc-liga, a UFC 200. eseményét, amin a korábbi ketrecharcos és pankrátor Brock Lesnar tért vissza az oktogonba, és nert is Mark Hunt ellen. Azt viszont kevesen tudják, hogy Lesnar 12 éve az NFL-ben kipróbálta magát, de ott sem szabadult a birkózásból ismert dobásoktól, volt is gondja ebből.

Nate Burleson, a Minnesota Vikings korábbi elkapója még 2015-ben emlegette fel azt a 2004-es sztorit, amikor Lesnar a Vikings edzőtáborában földhöz vágott egy Kansas City Chiefs-játékost a két csapat közös edzésén.

Burleson visszaemlékezése szerint Lesnar látta, ahogy az egyik chiefses sípszó után ütötte meg a Minnesota akkori irányítóját, Daunte Culpeppert, és amint megtudta, ki volt az, a következő játékban ki is pécézte magának, majd egy suplexszel (eldobás) földhöz is vágta azt.

A 2004-es beszámolók alapján viszont nem pont így történt az eset. Lesnar, aki a Minnesota Egyetemen volt birkozó, majd a WWE-be ment pankrátornak, elég ismert figura volt már 2004-re. Arra a nyári edzésre is leginkább miatta ment ki 6000 ember – a Vikings egész edzőtáborában folyamatosan autogramokat osztogatott –, és bármit csinált, óriási ovációt kapott érte a 190 centis, 130 kilós játékos.

Csakhogy nem saját irányítóját akarta védeni Lesnar, hanem egyszerűen elszállt az agya. A két csapat úgy egyezett meg (mint az ilyen készüléseknél mindig), hogy ütközés nélkül hozzák le az edzést, hogy ne okozzanak kárt egymás játékosaiban. Csakhogy egy futójátéknál a Vikings védőfalába rakott Lesnar megfeledkezett erről, és földre vitte Jonathan Smitht. Addigra már volt is a rovásán: nem egy Chiefs-játékos ütötte meg Culpeppert, hanem Lesnar vitte földre a Kansas City irányítóját, Damon Huardot, amikor pedig Smith ellen is megcsinálta ezt, kitört egy kisebb verekedés.

 

Jonathan Ingram egyből ott termett, hogy lelökje Lesnart a futójátékosról, Lesnar pedig itt döntött úgy, hogy elhajítja a Chiefs játékosát, felugrott rá, majd együtt eldőltek. A USA Todaynek dolgozó Tom Pelissero ott is volt akkor a helyszínen, ő úgy emlékezett vissza, hogy Lesnar sisak nélkül bukkant elő az embertömeg közepéről, amikor valahogy leállították a verekedést, a nézők pedig megőrültek, amiért egy kis ingyen pankrációt kaptak.

Lesnar végül nem került be a Vikings 2004-es végleges keretébe, később pedig már nem is próbálkozott az amerikaifutballal. A szombati UFC-visszatérése előtt viszont az NFL a 12 évvel ezelőtti mozzanatinak videójával kedveskedett neki.



Rovatok