Index Vakbarát Hírportál

Innen Houdini sem szabadult volna ki, ő TD-t csinált

2016.08.26. 10:34

Hiába tart még csak a harmadik hetében az NFL előszezonja, Russell Wilson, a Seattle Seahawks irányítója már most fel van pörögve. Legalábbis az, ahogy hülyét csinált a Dallas Cowboys védelméből, erre utal.

Két mérkőzéssel indult az NFL-előszezon harmadik játékhete, a Dallas Cowboys a Seattle Seahawkshoz ment, az Atlanta Falcons pedig a Miami Dolphinsnál játszott. Előbbi meccsen voltak inkább az izgalmak: a Seahawks-irányító egy zseniális menekülésből csinált touchdownt a harmadik negyedben.

Ne maradjon le semmiről!

A Seahawks 9 yardról támadt, a Cowboys négy védőfalembere pedig már kezdett összezárni Wilsonra, aki előbb balra próbált törni, majd amikor nem talált helyet magának, két balra forgással majdnem 20 yardot rohant hátra a védők elől menekülve.

Sok irányítónak már annyi is elég lett volna, hogy itt megmenekült a védelemtől, és eldobta volna a labdát, Wilson viszont felnézett, keresett egy szabad célpontot, és TD-t passzolt a célterület sarkánál várakozó Tyler Lockettnak.

 

Wilson legutóbb januárban a Vikings elleni rájátszásmeccsen mutatta meg, hogy nem ijedős fajta, és ha eléggé hátra kerül, akkor is meg tudja oldani a helyzetet. Akkor a feje fölött jó 20 yardra elszálló labdából csinált 35 yardos passzt. Az ilyen menekülések nagy mestere egyébként az azóta teljesen széthullott Johnny Manziel volt, egyetemen több hasonló mentése is volt még a Texas A&M játékosaként.

 

Ezzel a touchdownnal húzott el 20-10-re a végül 27-17-re nyerő Seattle. De nem ez volt a Cowboys legnagyobb baja: az ezen a meccsen bemutatkozó újonc futójátékos, Ezekiel Elliott ugyan nagyszerűen kezdett, a kezdőirányító Tony Romo viszont hátsérülést szenvedett.

 

Szerencse, hogy a helyettese, a szintén újonc Dak Prescott egyelőre remek előszezont tudhat maga mögött.

Eredmények, NFL-előszezon, harmadik hét

Atlanta Falcons-Miami Dolphins 6-17

Dallas Cowboys-Seattle Seahawks 17-2



Rovatok