Index Vakbarát Hírportál

A világon átdobta a labdát, persze, hogy rekord

2016.09.29. 21:35

Az amerikaifutballban legalább olyan fontos, hogy egy irányító erősen és precízen is tudjon dobni, de néha azért hajlamosak vagyunk csak arra fókuszálni, mekkora a dobóereje egyik vagy másik irányítónak. Aaron Rodgers pedig a hétvégén megmutatta, hogy elég jól áll ebben a kategóriában.

Ne maradjon le semmiről!

A Green Bay Packers a hétvégén a Detroit Lions ellen játszott, Rodgers ekkor engedett el a második negyedben egy elképesztő bombát a védők elől menekülve. Jól látható, hogy az irányító a dobás pillanatában saját 28 yardosán áll, a labda pedig 74 yard repülés után bőven a célterületen belül ér földet. A célpont Trevor Davis lett volna, aki szabálytalanság miatt nem kapta el a labdát, így a sikertelen átadás ellenére is jól járt a Packers a Lions büntetésével.

De nem is ez a fontos, hanem az, hogy Aaron Rodgers 74 yardot, vagyis 67,6 métert dobott (a labda nagyjából egyenesen halad fel, egészen minimálisan tart csak az irányító szempontjából jobbra). Ez pedig az NFL történetének a leghosszabb dokumentált dobása, bár ez csak utólag derült ki.

Rodgers esetében nem újdonság, hogy mekkorát tud dobni, az előző szezon végén is pont a Lions ellen volt egy hasonlóan nagy bombája, ami drámai befejezést hozott. Akkor viszont „csak” olyan 70 yardot ment a labdája, mielőtt Richard Rodgers elkapta azt. Ha nem lett volna a touchdown, akkor nagyjából ugyanakkora dobás lehetett volna, mint a most vasárnapi.



Rovatok