Index Vakbarát Hírportál

Nagyon rég verték meg így a Patriotst

2016.10.03. 10:11

Negyedik Tom Brady nélküli meccsét már nem tudta megnyerni a New England Patriots, ráadásul otthon kapott nagy verést a Buffalo Billstől. Még pontot sem tudtak szerezni, ilyen pedig nagyon rég nem történt meg velük. 

Olyannyira, hogy amióta Bill Belichick a Patriots edzője ez még nem fordult elő a csapattal. A mérkőzésen sérülése miatt nem játszhatott Tom Brady helyettese, Jimmy Garoppolo, úgyhogy a harmadik számú Jacoby Brissett kezdett, de ő sem volt százszázalékos a múltkori hüvelykujjsérülése miatt. Már az első negyedben gyanús volt, hogy nem szerzett first downt a Patriots, de a szenvedés folytatódott ezután is. 

Ne maradjon le semmiről!

Alig jutottak el a Bills térfelére, kihagytak egy mezőnygólt, az újonc Brissettnek se nagyon ment a játék, többször hibáztak a célpontjai is, így végül 277 yardot hoztak csak össze a támadásban. A Bills közben szépen lassan elhúzott, és végül 16-0-ra tudott nyerni. A Patriots legutóbb 1993 novemberében kapott ki úgy hazai pályán, hogy pontot sem szerzett, akkor a New York Jets verte őket 6-0-ra. De olyan is 2006-ban volt legutóbb, hogy egyáltalán nem szereztek pontot egy meccsen.

Viszont így is három győzelemmel és csak egy vereséggel hozták le az első négy hetet az eltiltott Tom Brady nélkül, a hétvégén pedig már visszatérhet a sztárirányító, és megoldódik a bizonytalanság is a poszton. 

Nagyot ment az Atlanta Falcons a múlt szezonban Super Bowl-résztvevő Carolina Panthers ellen. Hazai pályán franchise-rekordokat döntögetve kapták szét a Panthers-védelmet:

  • az elkapó Julio Jones 300 elkapott yarddal zárta a meccset, ami azon kívül, hogy franchise-rekord, az NFL-történetének hatodik legjobb teljesítménye egy mérkőzésen
  • az irányító Matt Ryan 503 passzolt yardja is rekord a Falconsnál, 4 touchdownpasszt osztott ki, és volt egy interceptionje.


Jones legszebb megmozdulása egy 75 yardos touchdown volt, ezzel érte el a 300-at.



Nem volt könnyű napja a Panthers-irányító Cam Newtonnak sem, a Falcons-védelem megkeserítette az életét, és a meccset ráadásul agyrázkódással fejezte be, amit egy kétpontos kísérletnél szedett össze. 

A Falcons támadójátéka az utóbbi két mérkőzésen nagyon rákapcsolt, mindkét alkalommal negyven pont fölött termeltek. 

De a Pittsburgh Steelers támadójátékának is jót tett, hogy a futójátékos Le'Veon Bell eltiltása lejárt, és visszatérhetett a csapatba a Kansas City Chiefs ellen. Bell már a visszatérés előtt fogadkozott, hogy bombaformában lesz, és nem is beszélt a levegőbe, mert 144 futott és 34 elkapott yardot hozott össze. Nemcsak neki ment, mert Antonio Brownnak két elkapott touchdownja volt, Ben Roethlisberger pedig 5 touchdownpasszt osztott ki.

A vége 43-14-es kiütés lett. A Steleers támadásban egészen félelmetes formát mutatott Bell-lel kiegészülve, a védelem is összekapta magát az Eagles elleni vereség után.

Eredmények, NFL, negyedik hét

New England Patriots–Buffalo Bills 0–16 

Atlanta Falcons–Carolina Panthers 48–33 

Pittsburgh Steelers–Kansas City Chiefs 43–14

Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts 30–27 

Washington Redskins–Cleveland Browns 31–20 

San Francisco 49ers–Dallas Cowboys 17–24 

Baltimore Ravens–Oakland Raiders 27–28 

Houston Texans–Tennessee Titans 27–20 

New York Jets–Seattle Seahawks 17–27 

Chicago Bears–Detroit Lions 17–14 

Tampa Bay Buccaneers–Denver Broncos 7–27

Arizona Cardinals–Los Angeles Rams 13–17 

San Diego Chargers–New Orleans Saints 34–35 



Rovatok