Index Vakbarát Hírportál

Vége a 26 éves futójátékos karrierjének

2016.11.17. 10:02

Súlyos autóbalesetet szenvedett szombat hajnalban Isaiah Pead, a Miami Dolphins és a korábban St. Louis, mostanra Los Angeles Rams korábbi futójátékosa, akiről szerda este az is kiderült, hogy a balesetben elvesztette lába egy részét, így a karrierjének is vége. Az október eleje óta szerződés nélkül maradó játékos szülővárosa, az ohiói Columbus mellett hajtott le az útról, majd a balesetben a kocsiból is kirepült. Utasa, egy korábbi csapattársa könnyebb sérülésekkel megúszta.

Pead szombat hajnalban nagyjából fél 3-kor veszítette el uralmát közel 150 km/h-s sebességnél a jármű fölött, az első vizsgálatok szerint sem alkoholt, sem drogot nem találtak a szervezetében. A kórházba szállítás után életmentő műtétet hajtottak rajta végre. A hét elején korábbi csapata, a Rams közölte, hogy a sérülései miatt biztosan vége a pályafutásának.

Ne maradjon le semmiről!

Szerdán egykori egyetemi csapatának, a Cincinnati Bearcatsnek a vezetőedzője, Tommy Tuberville árulta el egy rádióműsorban, hogy Pead egyik lábát csonkolta a baleset.

A 26 éves Pead 2012-ben, a draft második körében került az NFL-be, négy évet játszott a Ramsnél, majd 2016-ban három meccsen szerepelt a Miami Dolphinsnál. Legutóbb a Kansas City Chiefsnél volt próbajátékon.

2012-ben a végzős egyetemi játékosoknak szervezett Senior Bowlon őt választották az MVP-nek. 3288 futott yardjával és 27 futott touchdownjával egyaránt harmadik a Cincinnati örökranglistáján.



Rovatok