Index Vakbarát Hírportál

Nehezen hihető, de ebből touchdown lett

2016.11.25. 08:27

A Dallas Cowboyst továbbra sem lehet leállítani: zsinórban a tizedik győzelmüket szerezték meg csütörtök éjjel, az NFL hálaadásnapi meccsnapján, most éppen a Washington Redskinst verték, és volt egy zseniális touchdownjuk is. 

A második negyed vége előtt 10-3-as Cowboys-vezetésnél Dak Prescott mozgott ki a zsebből, és futtában kiosztott egy passzt az elkapó Terrance Williamsnek, aki idő közben tisztára játszotta magát. Williams elkapta a labdát, viszont a leérkezés már necces volt, a redskinsesek jelezték is, hogy nem volt bent mindkét lába, az oldalvonali bíró viszont máshogy látta, és TD-t jelzett.

Ne maradjon le semmiről!

A lassításból aztán látni lehetett, hogy Williams egészen bravúrosan érkezett le mindkét lábával, tulajdonképpen lábujjheggyel odabalettozott a sarokba anélkül, hogy kilépett volna, ezért érvényes volt a touchdown.

Kicsit hasonló megmozdulás volt, mint amivel a Pittsburgh Steelers megnyerte a Super Bowlt az Arizona Cardinals ellen 2009-ben. Ott Santonio Holmes fél perccel a vége előtt kapta el Ben Roethlisberger passzát az end zone-ban, de nagyon sokáig vitatták, hogy lent volt-e mindkét lába.



A Cowboys az éjszakai Williams-touchdown után már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és két újonca megint nagyot játszott: Dak Prescott irányítónak egy futott és egy passzolt touchdownja is volt, a futójátékos Ezekiel Elliott 97 yarddal és két touchdownnal járt, így végül 31-26-ra nyertek. Ez volt zsinórban a tizedik győzelmük. 

A Detroit Lions-Minnesota Vikings meccsén volt dráma a végén: egy perccel a vége előtt a Vikings támadhatott egyenlő állásnál, ám Sam Bradford a saját end zone-ja előtt eladta a labdát, úgyhogy a Lions támadhatott. Hagytak néhány másodpercet az órán, aztán belőtték a győztes mezőnygólt, 16-13-ra nyertek, ezzel 7-4-es mérlegük van már. Még egy meccset rendeztek az éjszaka, de ezen a Pittsburgh Steleers nagyon simán verte meg az Andrew Luck irányítót nélkülöző Indianapolis Coltsot: a vége 28-7 lett. 

Eredmények:

Detroit Lions-Minnesota Vikings 16-13

Dallas Cowboys-Washington Redskins 31-26

Indianapolis Colts-Pittsburgh Steelers 7-28



Rovatok