Index Vakbarát Hírportál

Ezt meg hogy nem látták a bírók?

2016.12.02. 09:14

2016 sem a bírók legjobb éve az NFL-ben, a 13. forduló nyitómeccsén, a csütörtöki Dallas-Minnesotán is sikerült egy hatalmas hibával belenyúlniuk a végeredménybe.

Méghozzá szó szerint az utolsó pillanatokban, kulcshelyzetben. Kicsivel több mint 2 perc volt hátra csak a meccsből, a Dallas Cowboys 17-9-re vezetett, vagyis még volt minimális esélye a Minnesotának az egyenlítésre.

Ne maradjon le semmiről!

Sam Bradford végig is vezette őket a pályán és megcsinálta a touchdownt (Jerick McKinnonnak passzolt), és csak egy sikeres kétpontos kísérlet választotta el őket attól, hogy jó eséllyel hosszabbításra mentsék a meccset. A kétpontosnál Bradford passzolt, de a labda messze a célpontja fölött ment ki a pályáról – a Cowboys már örült is a győzelemnek, csakhogy Cedric Thornton a dobás utáni pillanatban sisakon vágta a Vikings irányítóját, a szabálytalanság miatt pedig a Vikings még egyszer próbálkozhatott volna az egyenlítéssel. Nem véletlenül bíztak ebben, 2014-ig visszamenőleg sorban hat sikeres kétpontosuk volt.

A mozdulat tökéletesen látható, nincs nagyon mit mérlegelni rajta, de a hét bíróból egy sem látta, mi történt, így maradt a 17-15.

A Vikings kétségbeesetten még megpróbálta visszaszerezni a labdát a kirúgásból, de nem sikerült, így kikaptak. A Minnesota ezzel a legutóbbi hét meccséből hatot elvesztett, a Cowboys viszont az első fordulós veresége óta sorban 11-et nyert, és ha vasárnap a Washington vagy a Tampa Bay kikap, már ott is lesz a rájátszásban garantáltan.

Eredmény

Minnesota Vikings-Dallas Cowboys 15-17



Rovatok