Index Vakbarát Hírportál

Váratlan húzással robbantott az NFL-piac

2017.03.10. 10:16

Csütörtök este kinyitott a szabadügynök-piac az NFL-ben, és beindult az ilyenkor szokásos nagyüzemi játékosvándorlás. A legmeglepőbb húzás a Houston Texans és a Cleveland Browns közös üzlete volt, amivel mindenki jól járt. 

Az történt ugyanis, hogy a Texans a tavaly óriási pénzért szerződtetett irányítóját, Brock Osweilert egy csereüzlet keretében lepasszolta a Cleveland Brownsnak. Az irányítóval együtt egy jövő évi második körös draft választási jogot is küldtek a Clevelandnek egy idei hatodik körössel együtt, míg a Texans kapott egy idei negyedik köröset és megszabadult Osweiler megaszerződésének terhétől. 16 millió dollárt kellett volna kifizetniük neki a következő idényre, ami egyrészt a teljesítménye miatt indokolatlan, másrészt a fizetési keretet is megterhelte volna. 

Ne maradjon le semmiről!

A quarterback szerződtetése gigantikus mellényúlás volt, az idény végén már le is kellett cserélni, annyira pocsékul ment neki a játék.  Valószínűleg a Brownsnál sem terveznek vele sokáig, ők sem tervezik ennyiért megtartani, inkább elcserélnék vagy egyszerűen kivágnák a hírek szerint. Ha sikerülne elcserélni, akkor a Browns akár további draftjogokat spájzolhatna be. 

A Browns és a Texans üzlete szokatlannak tűnhet, de nagyon is logikus. 

A Dallas Cowboysnál véget ért egy korszak: már biztosan távozik tőlük Tony Romo, aki a 2004-es szezon óta volt a csapat irányítója, de az utóbbi években rengeteg sérülés hátráltatta, és a múlt idényben berobbant a csapatba az újonc Dak Prescott, vele terveznek tovább. A közösségi oldalán búcsúzkodó Romót még nem vágták ki, valószínűleg el akarják cserélni.

A Super Bowl-győztes New England Patriotsnál is zajlik az élet. Elég komoly pénzért szerződtették a cornerback Stephon Gilmore-t, akinek a múlt idényben 5 interceptionje volt a Buffalo Billsnél. Öt évre 65 millió dollárt fizetnek neki, és ebből az összegből 40 millió dollárt garantáltan megkap a játékos. Malcolm Butler viszont aligha marad a csapatnál, őt valószínűleg elcserélik majd, mert meg akarják szerezni az elkapó Brandin Cooksot a Saintstől. 

A Philedelphia Eagles elkapófronton nyomult: Alshon Jeffery és Torrey Smith érkezett, aminek Carson Wentz irányító örülhet majd a legjobban. 



Rovatok