Index Vakbarát Hírportál

18 évesen 205 centi és 181 kiló

2017.12.16. 11:15

Az ausztrál származású Daniel Faalele története nem a klasszikus amerikaifutballista-sztori, Faalele ugyanis már az előtt ösztöndíj-ajánlatokat kapott a legjobb amerikai egyetemektől, hogy valaha egyetlen pillanatra pályán lett volna. Ez nem is csoda, a 18 évesen már 205 centis és 181 kilós tehetség mérete és ereje szinte példátlan, olyan csapatok álltak érte sorban hónapokig, mint az Alabama, a Florida State, a Michigan, vagy a UCLA. Ő végül december közepén a Minnesota mellett döntött.

A támadófalembert játszó Faalele akkora, hogy még a floridai IMG Academyn is kilóg a sorból, pedig ott gyárszerűen képzik az elit sportolókat, szinte minden sportágban jelen vannak, a legnagyobb tehetségek pedig gyakran iratkoznak át hozzájuk az utolsó évükre kisebb iskolákból országszerte, hogy az egyetemi ösztöndíjak előtt kicsit javítsanak a tudásukon.

Ne maradjon le semmiről!

Az ausztrál srác 2016-ban érkezett meg az IMG Academyre, ő maga döntött úgy, hogy inkább egy évet edz, gyakorol, mielőtt meccsen is kipróbálná magát. Már akkor híre ment, a Sports Illustrated egy elég nagy anyagot is közölt róla, mert olyanról még ők sem hallottak, hogy valakiért egyetlen pályán töltött játék nélkül is elit egyetemek tegyenek ajánlatot.

Edzője, Kevin Wright egyébként az NBA-center Shaquille O’Nealhez hasonlította, ő legalábbis Shaqen kívül még nem találkozott ekkora emberrel. „Sok profi sportoló is készül az iskolánk létesítményeiben, de vannak itt egyetemi sportolók. De azok a srácok nem tűnnek ki egymás mellett. Faalele-t látva viszont mind megálltunk, hogy »Úristen, mekkora!«”

Faalele 2018-tól csatlakozik majd a Minnesota Golden Gophers csapatához, első évében valószínűleg nem sokat játszik majd P.J. Fleck csapatában, utána viszont döbbenetes dolgokra lehet majd képes.

Ő egyébként még abban a méretkategóriában van, ami ideális lehet az amerikaifutballra, a 213 centis, 200 kilós John Krahn túl nagynak bizonyult, nem volt elég atletikus a pályán, és a sérülésveszély is fennállt nála.



Rovatok