Index Vakbarát Hírportál

2 méter, 167 kiló, és még csak nyolcadikos

2018.05.12. 11:33 Módosítva: 2018.05.12. 11:35

Kentuckyban óriási (szó szerint) amerikaifutball-kincsre bukkantak, bár persze nem volt nehéz kiszúrni. A még csak 14 éves, de már 200 centis és 167 kilós Kiyaunta Goodwin ugyanis eléggé feltűnő jelenség. De ami még a méreténél is feltűnőbb, az az, hogy termetéhez képest iszonyatosan gyors, ami őrült fegyverré teszi az amerikaifutball-pályán.

Ne maradjon le semmiről!

Ezzel középiskolai edzője, Raesean Bruce is tisztában van, lényegében van egy egyetemi bajnokságba illő játékosa a 14 évesekkel teli csapatban. Goodwin bárhova megy, jó 30 centivel és 45-50 kilóval nagyobb kortársainál, de a mérete nem mindig jelentett előnyt.

A Bleacher Report sztorija szerint Goodwin elhunyt nagyanyja emlékére kezdett amerikaifutballozni, aki nagyon szerette a sportágat. Az unoka viszont eleinte nem nagyon értette a szabályokat, a taktikákat, és az is gondot okozott neki, hogy ennyivel nagyobb volt mindenki másnál, mert félt, hogy kárt tesz bennük.

Azóta eléggé formába jött, 13 évesen az egyetemi bajnokság legnagyobb csapatai kezdték hívogatni látogatóba, abban bízva, hogy már ilyen korán elkötelezi magát egyikük mellett. Goodwinnak viszont kifejezetten fontos, hova kerül, de nem csak az amerikai futball miatt.

A jó sportprogram mellett ugyanis az is számít neki, hogy az iskolának erős robotika-képzése legyen.

 

Addig is még négy évig fejlődhet.



Rovatok