Index Vakbarát Hírportál

65 éves aggyal lett öngyilkos a 21 éves irányító

2018.06.27. 12:05

Súlyos CTE-ről krónikus traumatikus enkefalopátiát találtak a januárban öngyilkos amerikaifutbal-irányító, Tyler Hilinski agyában. A Washington State egykori játékosának apja, Mark szerint a tünetek olyan súlyosak voltak, hogy a 21 éves játékos egy 65 éves ember agyával ért fel, írja a CBS Sports Hilinski szüleinek NBC-s szereplése nyomán.

Ne maradjon le semmiről!

Hilinski januári öngyilkossága után egy minnesotai intézet jelentkezett a szülőknél, hogy megvizsgálják az irányító agyát, az eredmények pedig letaglózták a családot.

A krónikus traumatikus enkefalopátia az agy súlyos károsodása, ez egy friss kutatás szerint a halott amerikaifutballisták 99 százalékánál kimutathtató – 202 mintát vizsgáltak –, az élő betegeknél pedig mentális problémákhoz, fejfájáshoz, és sok esetben öngyilkossághoz vezet.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.



Rovatok