Index Vakbarát Hírportál

45 évesen sem remegett meg a lába az 57 yardos mezőnygóltól

2018.08.21. 09:12

Huszonharmadik NFL-szezonját kezdi majd az alapszakasz indulásával Adam Vinatieri, az Indianapolis Colts 45 éves rúgójátékosa, akin az őszülő hajszálaitól eltekintve látszólag nem fog a kor. Ezt igazolta hétfő este a Baltimore Ravens elleni előszezonmeccsen is, amin gond nélkül vágott be egy 57 yardos mezőnygólt, ami az alapszakaszt nézve karriercsúcs nála, 16 éve, 2002-ben lőtt utoljára ekkorát, ami jól mutatja, mennyire elnyűhetetlen.

A mérkőzés után Vinatieri persze nem volt maradéktalanul elégedett a rúgásával, kicsit jobbra húzott a lába, mint szerette volna, de a lényeg, hogy bement, mondta.

Vinatieri a Colts utolsó alapszakaszmeccse előtt ünnepli majd 46. születésnapját, ezzel a korrekordtól még két évre lesz – azt az irányítót és rúgójátékost is játszó George Blanda tartja, ő 48 évesen és 109 naposan játszotta utolsó NFL-meccsét 1976-ban –, az NFL történetének legtöbb pontja viszont már idén Vinatierié lehet, ehhez 57 pontot kell összerúgnia az idényben, nem lehetetlen. A mostani rekorder a korábbi rúgójátékos Morten Andersen 2 544 ponttal.

Ne maradjon le semmiről!

A mérkőzésen hosszú sérülések után visszatért a Colts irányítója, Andrew Luck, aki 596 nap után játszott újra a csapat pályáján, a Lucas Oil Stadiumban. Nem volt hibátlan a NFL-be óriási ígéretként érkező játékos visszatérése, 13 passzából 6 volt csak jó, 50 yardot hozott össze, TD-je nem volt, viszont eladott egy labdát.

A Ravens sorozatban tizenegyedik előszezonmeccsét nyerte, a vége 20-19-lett.



Rovatok