Index Vakbarát Hírportál

8 szívatás, 109 yard, megcsinálta a legnehezebb amerikaifocis TD-t

2018.08.25. 08:55

Hat mérkőzéssel folytatódott az NFL 2018-as előszezonjának harmadik fordulója magyar idő szerint szombat hajnalban. A hat meccs, de talán a forduló legszebb jelenetét a Tampa Bay Buccanneers elkapója, Adam Humphries hozta össze, aki ezúttal épp visszahordóként alkotott nagyot 109 yardos touchdownt szerezve egy elrontott mezőnygólból.

Ne maradjon le semmiről!

Az ellenfél Detroit Lions a második negyed utolsó másodperceiben próbálkozott egy 62 yardos mezőnygóllal. Úgy voltak vele, hogy ha nem is jön össze, akkor is  vége lesz a félidőnek, nincs nagyon mit veszteniük.

Nem is tévedhettek volna nagyobbat: a Buccaneers és Adam Humphries számított rá, hogy 62 yardos távról akár rövid is lehet a rúgás, és a labdát elkapva elindult a pálya másik vége felé, hátha touchdownt tud szerezni.

A nagy cikázás közben összesen nyolc Lions-játékost került ki Humphries, aki a végén már kocogóra foghatta, annyira nem volt a közelében egy játékos sem az ellenféltől.

Az NFL-be 2015-ben, nem draftolt játékosként került Humphries, de gyorsan sikerült megragadnia, a tavalyi szezonban 61 elkapása és 631 elkapott yardja volt. Feltűnik visszahordóként is a csapatában, de touchdownt eddig még nem szerzett az alapszakaszban visszahordásból.

A Buccaneers 20-6-ra húzott el ezzel, a második félidőben, főleg a negyedik negyedben viszont odatette magát a Lions, és végül 33-30-ra nyertek.

A mezőnygólból visszahordott touchdownt iszonyatosan ritka, mármint nem a blokkolt mezőnygólból szerzett TD, hanem a rendesen elrúgott mezőnygól visszahordása, más néven a kick six. 1994 óta összesen 5 darab ilyen TD-t szereztek az NFL-ben. A legismertebb kick six viszont az egyetemi bajnokságban esett meg, 2013. november 30-án az Alabama-Auburn rangadó legvégén verte az Auburn egy visszahordott mezőnygóllal a sokkal esélyesebbnek tartott Alabamát úgy, hogy a rúgás előtt döntetlen volt az állás, vagyis az Alabama a hosszabbítást akarta elkerülni, de ráfázott.

A szombat hajnali eredmények

  • Denver Broncos-Washington Redskins 29-17
  • New York Giants-New York Jets 22-16
  • New England Patriots-Carolina Panthers 14-25
  • Seattle Seahawks-Minnesota Vikings 20-21
  • Detroit Lions-Tampa Bay Buccaneers 33-30
  • Green Bay Packers-Oakland Raiders 6-13


Rovatok