Index Vakbarát Hírportál

Megint lecsapott az amerikaifocisták kedvenc hülyesége

2018.09.09. 12:08

A hülyeség klasszikusan minősített esete amerikafoci-pályán az, amikor egy játékos a touchdown megszerzése előtt fél lépéssel garantáltnak veszi azt, és még a gólvonal előtt eldobja a kezéből a labdát, hogy ünnepelni kezdjen. Ezzel ugyanis pont azt nem csinálja meg, ami miatt ünnepelni kezd, hiszen ha nincs a kezében a labda, nincs touchdown sem. A hülyeség évről évre lecsap, a 2018-as egyetemi szezonban a Georgia-védő Deandre Baker csinálta meg először, ráadásul egy 57 yardos interception-visszahordás végén.

A jól dokumentált tradíciót nem DeSean Jackson kezdte 2009-ben, de az lett talán a leghírhedtebb eset, már csak azért is, mert épp két hete kezdte meg akkor az NFL-pályafutását az elkapó. Azóta is született elég elrettentő példa, de úgy látszik, minden kevés, hogy a játékosok tanuljanak a dologból.

Baker szombaton, a South Carolina elleni mérkőzésen szerzett interceptiont egy felpattanó labdából, majd zavartalanul futott végig az oldalvonal mellett, de túl korán kezdett az ünneplésbe.

A touchdownhoz ugyanis a játékos kezében kellett volna lenni a labdának, amikor átlépi a gólvonalat, de ez láthatóan nem így volt.

A Georgia azért így sem bukta a touchdownt, Baker csapattársa, Juwan Taylor megmentette, mert rávetődött a szabadon pattogó labdára, így a jegyzőkönybe egyyardos fumble-visszahordásként került be a TD.

A Georgia végül 41-17-re nyert.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok