Index Vakbarát Hírportál

Egy pár lyukas kézen múlt a szezon játéka

2018.10.15. 10:00

Lényegében a szezonja megmentéséért ment (és megy még pár hétig) az Atlanta Falcons az NFL hatodik fordulójában a csoportrivális Tampa Bay Buccaneers ellen, a két éve még Super Bowlt játszó Falcons 1-4-es mérlegről próbál felállni. A javítás meglett, de éppen csak, a Tampa Bay egy látványos, de legalább annyira kockázatos játékkal fordított majdnem az utolsó másodpercekben.

Ne maradjon le semmiről!

A Falcons 34-29-re vezetett, amikor a Buccaneers kapott még egy lehetőséget a támadásra. Másodpercek voltak már csak a meccsből, nekik pedig 21 yard kellett volna a touchdownhoz, ezért váratlant húztak, és az irányító Jameis Winston megiramodása után visszapasszolgatásba kezdtek, hátha sikerül eljutni a gólvonalig.

Winston középen kezdett futni, amikor látta, hogy a védelem szétnyílik előtte, majd a 10 yardhoz érve előrevetődve dobta vissza a labdát üres területre. Nem nagyon volt célpontja, csak abban bízott, hogy egy csapattárs szedi össze a labdát. Mázlija volt, előbb Adam Humphries szerezte volna meg azt, de elpattant tőle, így  Mike Evans kaparintotta meg, és dobta ki balra a labdát teljesen üresen hagyott DeSean Jacksonnak.

Jackson a liga jobb elkapói közé tartozik – meg persze arról ismert, hogy ő kezdte el az NFL-ben a labdaelejtős ünneplés őrületét –, öt szezonja is volt 1000 elkapott yard fölött, ezúttal viszont csődöt mondott: már arra gondolt, mi lesz, ha megszerzi a győztes touchdownt, és nem az elkapásra koncentrált, és elejtette a labdát.

Ha megcsinálja az elkapást, kettőt kellett volna csak lépnie a győzelemhez, de így kikaptak – más kérdés, hogy azért nem minden idők legnagyobb oldalpasszos befejezését hozták volna össze, de a szezon eddigi legnagyobb őrülete lett volna, az biztos.

Brady-rekord, lapozzunk

Hasonlóan őrült meccset játszott a vasárnapi kiemelt meccsen a New England Patriots és a Kansas City Chiefs. A hazai pályán játszó Patriots az AFC főcsoport legjobb formájában játszó Chiefset állította meg, egy utolsó másodperces mezőnygóllal nyertek 43-40-re. Győzelmével a Patriots-iránytó Tom Brady 200. sikerét érte el az alapszakaszban, irányító korábban nem szerzett még ennyi győzelmet, pláne nem egy csapattal.

A túloldalon Patrick Mahomes is odatette magát, de a 352 passzolt yard és a 4 touchdown is kevés volt a sikerhez.

A Tennessee Titans irányítója, Marcus Mariota egészen szürreális mutatót hozott össze a Baltimore Ravens ellen 21-0-ra elvesztett meccsen: 10 sikeres átadása volt csak, miközben a Ravens védelme 11-szer sackelte, vagyis vitte földre – ez jól mutatja, micsoda szenvedés volt Mariotának a meccs.

NFL 6. forduló, eredmények

  • Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons 29–34
  • Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals 28–21
  • Los Angeles Chargers–Cleveland Browns 38–14
  • Buffalo Bills–Houston Texans 13–20
  • Chicago Bears–Miami Dolphins 28–31 hosszabbítás után
  • Arizona Cardinals–Minnesota Vikings 17–27
  • Indianapolis Colts–New York Jets 34–42
  • Seattle Seahawks–Oakland Raiders 27–3
  • Carolina Panthers–Washington Redskins 17–23
  • Los Angeles Rams–Denver Broncos 23–20
  • Jacksonville Jaguars–Dallas Cowboys 7–40
  • Baltimore Ravens–Tennessee Titans 21–0
  • Kansas City Chiefs–New England Patriots 40–43


Rovatok