Index Vakbarát Hírportál

Már a győzelmet ünnepelték, aztán jött a hétszeri hosszabbítás

2018.11.25. 13:22

Minden idők egyik legőrültebb meccseként, no meg az egyetemi amerikaifutball-bajnokság első osztályú történelmének legtöbb pontot hozó mérkőzéseként emlékezhetünk majd a magyar idő szerint vasárnap hajnali LSU-Texas A&M mérkőzésre, ami

hétszeri hosszabbítás után ért véget 74-72-vel, ráadásul úgy, hogy az egyik csapat a rendes játékidő végén már nekiállt ünnepelni a győzelmet.

A korai öröm az LSU Tigersnél jött, amikor azt hitték, hogy a legvégén egy harmadik kísérletnél sikerült interceptiont csinálni a Texas A&M passzjátékánál. A játékosok el is hitték, hogy a labda az LSU-hoz került, és ezzel lényegében behúzták a meccset, így jött is a Gatorade-fürdő a vezetőedző Ed Orgeronnak.

Ne maradjon le semmiről!

Csakhogy kiderült, szabálytalanság miatt nem számított labdaszerzés, így mehetett tovább a mérkőzés, amin a Texas A&M negyedik és 18-nál folytatni tudta a támadását. Óriási hajrával végül 19 yardra jutottak a gólvonaltól, ahonnan egy passzjátékkal, majd egy sikeres rúgással kiegyenlítettek 31-31-re az utolsó másodpercben – jöhetett tehát a hosszabbítás.

Először csak egy, aztán ahogy a csapatok egyre csak egymás teljesítményét tudták másolni, végül hét hosszabbításig jutott a meccs. Az egyetemi bajnokságban ugyanis ilyenkor mindkét csapat kap egy-egy támadólehetőséget 25 yardról, és aki több pontot ér el belőle, az nyeri a meccset. Az LSU és a Texas A&M viszont tükrözte egymást,

  • az első hosszabbításban mindketten mezőnygólig jutottak (34-34),
  • aztán jött egy-egy touchdown sima extra ponttal (41-41),
  • majd touchdown, de már mindkét oldalon sikeres kétpontos kísérlettel (49-49),
  • aztán a negyedik hosszabbításban megint két mezőnygól jött (52-52),
  • az ötödikben pedig az LSU rontott, a TD után nem lett meg a kétpontos kísérlet, de a sikeres touchdown után az A&M is elhibázta a maga kétpontosát. Itt már trükkös játékokat is hívtak a csapatok, egyszerűen csak azt akarták, hogy legyen már vége valahogy a mérkőzésnek (58-58).
  • A hatodik hosszabbításban megint sikerült mindkét csapatnak a touchdown és a kétpontos (66-66),
  • hetedikre viszont már nem bírták idegekkel, 72-72 után az A&M egy sikeres kétpontos kísérlettel behúzta a meccset elég sok vitatott ítélet után. Így lett végül 74-72 a végeredmény.

A 146 pont az egyetemi bajnokság első osztályában új rekord, a hétszeri hosszabbítás pedig rekordbeállítás.



Rovatok