Index Vakbarát Hírportál

Generációnként egy ilyen futás van az NFL-ben

2018.12.07. 10:31

Derrick Henry hajnalban történelmet írt az NFL 14. fordulójának nyitómeccsén, a Tennessee Titans futójátékosa ugyanis NFL-rekordot állított be a Jacksonville Jaguars ellen azzal, hogy a liga történetének második 99 yardos touchdownját futotta.

Ne maradjon le semmiről!

Henry a második negyed közepén, 7-2-es Titans-vezetésnél lőtt ki, de nem is elsősorban a 99 yard a döbbenetes a futásában, hanem az, hogy három védőt is ledobott magáról útban a rekordot jelentő touchdownig.

Henry végül 238 yarddal és összesen 4 touchdownnal fejezte be a meccset, amin a Titans 30-9-re ütötte ki a Jaguarst. 

Meglepő tény lehet, hogy ez csak a második 99 yardos futás, egyben 99 yardos TD volt az NFL-ben, de 99 yardot sokkal nehezebb futásból, mint passzból elkapni, hiszen futásnál a teljes védelem a futójátékossal szemben áll, míg a passzjátéknál jó esetben egy védőt kell megvernie az elkapónak, onnan pedig már szabad az útja a touchdownig.

Az eddigi egyetlen 99 yardos futott TD a cowboysos Tony Dorsetté volt még 1983-ból, ő ráadásul úgy csinálta meg, hogy eggyel kevesebb blokkolója volt a pályán, a Cowboys ugyanis elcserélte magát. Azon a meccsen az ellenfél Minnesota Vikingsnál volt egy 93 yardos futás is Bo Jacksontól.



Rovatok