Index Vakbarát Hírportál

Visszatáncolt a baseballtól, sporttörténelmet írhat az NFL-tehetség

2019.02.11. 19:12 Módosítva: 2019.02.11. 19:13

Decemberben, amikor az egyetemi amerikaifutball-bajnokság rájátszásába vezette csapatát, az Oklahoma Soonerst, még úgy tűnt, hogy az irányító Kyler Murray az NFL helyet a profi baseball-ligában, az MLB-ben köthet ki. Addigra már nem csak, hogy draftolta az Oakland Athletics, de alá is írt hozzájuk 4,6 millió dollárért cserébe. Aztán januárban elkezdett picit rezegni a léc, ahogy egyre több NFL-csapat jelezte, hogy érdeklődnének iránta, majd előbb azt jelentett be Murray, hogy részt venne az NFL-drafton, február 11-én pedig végleg döntött a jövőjéről, megerősítve, hogy az NFL-ben akarja folytatni pályafutását.

Ezzel egyrészt vissza kell fizetnie az Athleticstől kapott 4,6 millió dolláros szerződésből már megkapott 1,5 milliós rész nagy részét, másrészt akár

a sporttörténelem első embere lehet, akit az MLB és az NFL draftján is az első körben választottak ki.

Egész életemben az amerikaifutball volt a szerelmem és a szenvedélyem. Irányítónak neveltek, alig várom, hogy 100 százalékban erre kuszáljak, és a lehető legjobb irányító legyek, aki bajnoki címért küzdhet az NFL-ben

– írta a február 11-i közleményében Murray.

A 2019-es NFL-draftra készülő játékosok között 17 irányító lesz, Murray a jobbak közé tartozik, de arról megoszlanak a vélemények, hogy a legjobb-e. A fő probléma nem is a tudása, inkább a mérete – 178 centijével egyrészt két cm-rel alacsonyabb a Seattle Seahawks irányítójánál, Russell Wilsonnál, de jelenleg 10 kilóval könnyebb is nála, Murray ugyanis csak 88 kiló, ami miatt túl törékeny lehet az NFL-hez.

Rövidtávon egyébként jobban jár így anyagilag, hiszen ha az NFL-draft első körében választják ki, akkor is legalább 10 millió dolláros szerződésre számíthat, ha az első körben utolsóként, a 32. helyen viszi el valaki.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok