Index Vakbarát Hírportál

Autó törte át a Chiefs Super Bowl-győzelmét ünneplő tömeget védő kordont

2020.02.05. 15:53

Kis híján tragédiával indult a Kansas City Chiefs vasárnapi Super Bowl-győzelmét ünneplő parádé Kansas Cityben: egy autó törte át a rendőrkordont helyi idő szerint szerda reggel nagyjából 8 órakor, amit csak kisebb üldözés után, méterekre az ünneplő tömegtől tudtak megállítani a rendőrök.

Egyelőre nem tudni, mi volt az üldözés végén őrizetbe vett sofőr és utasának célja, lehet, hogy csak a rendőrök elől akart elmenekülni, de az sem kizárt, hogy az ünneplő tömegbe akart hajtani.

Az autó az 50 év után újra Super Bowl-győztes Chiefsre váró tömegtől nem messze törte át a kordont. A rendőrök azonnal üldözőbe vették több autóval is, de hiába ütköztek neki többször a kocsinak, és hiába próbálták lezárni előtte az utat járművekkel, csak nagy nehézségek árán sikerült megállítaniuk. Eközben viszont volt annyi lélekjelenléte a közbelépő rendőröknek, hogy járműveikkel végig a tömegtől távol tartsák az autót, aminek menet közben két kerekét is kilyukasztották az elé kidobott tüskével.

Egy másik felvételen az is látszik, ahogy véget ér a közel 3 km hosszan tartó üldözés:

A kansasi KSHB41 csatorna úgy tudja, hogy az esetben senki nem sérült meg, az autót pedig a lehető leggyorsabban elvontatták a helyszínről, hogy megkezdődhessen a helyi idő szerint 11.30-ra tervezett ünneplés.



Rovatok